Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vitolo till Atlético kan bli en av sommarens stora följetonger

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Säsongen är slut även om vi har ett U21-EM att vänta runt hörnet, men den galna säsongen där vi egentligen tillåts att tro på lite vad vi vill har precis växlat upp på allvar. Silly Season. Skräckblandad förtjusning. Att leva mellan hopp och förtvivlan. Många drömmar. De flesta som går i kras.

Och även om jag personligen föredrar när det är brinnande säsong kan jag ändå finna den galna säsongen med allt vad det innebär ganska underhållande ibland.

I Spanien är det många följetonger som redan är i gång och med största säkerhet kommer dra i gång vad det lider. Men framför allt har det hittills handlat mest om en klubb som verkligen har att stå i under sommaren: Atlético de Madrid.

ANNONS

Och det kan ju tyckas ologiskt på ett sätt, eftersom att idrottens skiljedomstol CAS har fattat beslutet att klubben inte får registrera nya spelare under sommarens transferfönster. Därför kan det alltså komma att bli ett liknande läge som fallet var för FC Barcelona för ett par år sedan.

Då knöt man både Arda Turan och Aleix Vida till sig för stora pengar men ingen kunde registreras och fick spendera hela hösten på läktaren och nöja sig med att matchas på träningsplanen.

På det positiva kontot är att Atlético blir mer sårbart för spelartapp vilket gör att man kommer hålla hårt i sina nyckelspelare. Antoine Griezmann varvade ett par märkliga uttalanden i media för ett par veckor sedan men efter CAS beslut att upprätthålla registreringsförbudet var han snabb med att konstatera att han “mer än någonsin behövs i Atlético och att det vore fult mot klubben att lämna nu”.

ANNONS

Det lär snart finnas ett nytt och väldigt lukrativt avtal på bordet för Griezmann som han kommer krita på med glädje.

Däremot vill både fransmannen liksom Diego Simeone tydligt förstärka truppen med tyngre namn för att kunna ta ytterligare ett kliv och kunna utmana på alla fronter. Det är därför Atlético kommer bli en av de mest intressanta klubbarna att följa under den här sommaren. Inte för spelartruppen man kliver in med till hösten – utan för spelartruppen man redan nu tvingas säkra upp från och med januari 2018.

Málagas 21-årige skyttekung Sandro Ramírez uppges redan ha gjort den obligatoriska läkarundersökningen med Atlético och det återstår bara vissa detaljer ifrån att den affären kommer offentliggöras. Vart han håller till i höst blir också intressant att se.

Den mest unika övergångshistorien så här långt – och då har det knappt börjat – är trots allt Vitolo. Sevillas landslagsmeriterade yttermittfältare har uppenbart imponerat på Diego Simeone som sägs böna för att få Atleti att köpa loss honom.

ANNONS

Sevilla är beredda att sälja Vitolo för utköpsklausulen som ligger på 40 miljoner euro – en summa som Atlético kan betala. Problematiken är att Vitolo inte bara vill flytta till Madrid och hänga på en träningsanläggning i en halv säsong när han till och med börjat starta under Julen Lopetegui i landslaget och VM bara är ett år bort.

Ett lån däremot? Ja, en möjlig lösning. Problematiken där? Atlético får inte registrera spelare, och i sådana fall måste man komma överens med Sevilla att låna ut honom – eftersom Atleti givetvis inte vill att spelaren i fråga fortsätter hos den andalusiska giganten hela hösten.

Det är en minst sagt trasslig process men så sent som för ett par dagar sedan rapporterades det från de spanska radiostationerna att det finns en deal mellan Madrid-klubben och Vitolo, där spelaren själv ska vara villig att betala sin utköpsklausul för att frigöra sig från sitt kontrakt med Sevilla. Skulle det inträffa är spelaren fri att välja vilken klubb han vill – och det är här Las Palmas kommer in i bilden.

ANNONS

Vitolo slog igenom stort i Las Palmas och har flera gånger uttryckt sina känslor för klubben och att han en dag gärna skulle dra på sig den gula tröjan igen. Skulle allt gå som Atlético vill och planerar blir så fallet redan till hösten. Då gör Atleti och Las Palmas en privat deal som innefattar att Vitolo spelar hösten på Gran Canaria för att därefter säljas vidare direkt till Atlético i januari.

Rörigt? Äh, sista ordet är inte sagt än. Det kommer mer, var så säkra. Men det är bara en av många följetonger att fortsätta följa framöver…

Publicerad 2017-06-08 21:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto