Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Berizzo är det bästa alternativet för Sevilla

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

De spanska storklubbarna börjar få saker och ting på plats tidigt den här sommaren. Real Madrid mår bättre än på länge och där är det mesta guld och gröna skogar just nu. Det mest intressanta blir hur man hanterar eventuella tapp, framför allt på mittfältet, och i sådana fall ersätter dessa.

Barcelona har redan gjort klart med Ernesto Valverde som ny tränare. Och Antoine Griezmann har kritat på till 2022 med Atlético som har sitt registreringsförbud att anpassa sig till.

Sevilla då? Ja, nu är det till slut helt klappat och klart med Eduardo Berizzo som ny tränare inför nästa säsong. Efter att Jorge Sampaoli tog över Argentinas landslag (och på ett Bielsa-galet sätt för övrigt valt att spela ett osannolikt 2-3-4-1-system mot Singapore i en träningslandskamp) var det inget alternativ så självklart som Berizzo på Sevillas radar.

ANNONS

En tränare med erfarenhet från ligan och gjort det mer än bra i Celta Vigo under sina år där. Att ersätta Sampaoli blir ingen lätt uppgift och Sevilla-supportrarna har all anledning att vara kräsna och sätta upp höga mål inför säsongen, men både på kort och lång sikt tror jag Berizzo är rätt man att hålla Sevillas fana fortsatt högt.

Sedan blir egentligen det mest intressanta att se hur klubben hanterar sommarens transferfönster. Nu finns ingen Monchi – som redan börjat jobba hej vilt i Roma – kvar i den sportsliga ledningen och vi får se om det kan fortsätta trollas med knäna.

Oavsett vilka stjärnor som lämnar – för alla kommer inte bli kvar – så kommer Berizzo förfoga över en stark trupp och en betydligt bredare sådan sett till kvalité än den han hade att arbeta med i Celta Vigo.

Däremot tror jag inte Monchis senaste värvningar i Sevilla gett verkan än. Jag blev åtminstone stundtals väldigt imponerad av det jag såg av Walter Montoya och Clément Lenglet under våren och det här är spelare som jag tror kommer växa in allt starkare i det här laget till hösten.

ANNONS

Det finns mycket kvalité i Sevilla – på alla plan. Men faktum kvarstår. Medan övriga toppklubbar värvar toppspelare, förlänger med storstjärnor och breddar sina trupper tappar Sevilla inte bara sin succétränare, förmodligen ett par av sina största stjärnor (Vitolo redan på väg ut genom dörren), utan också sin demon-sportchef som tillsammans med hela den sportsliga ledningen varit en enormt stor del i att Sevilla fortsatt presterat på en hög nivå år efter år.

Sevilla kommer förbli ett topp sex-lag. Förmodligen inte mycket mer än så.

Publicerad 2017-06-13 14:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto