Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

44v

Den viktigaste byggklossen blir kvar i Atlético

Twitter: @pinthorp

Det kom som en chock för många när Atlético de Madrid i fjol gick ut med uppgifterna att Diego Simeones kontrakt har förkortats med två säsonger. I stället för att sträcka sig till 2020 så var det nya avtalet bara till sommaren 2018.

Kunde vi ses slutet på framgångssagan? Skulle det bara bli en säsong på nya arenan Wanda Metropolitano och sedan var det finito?

Spekulationerna vad många, men jag är tämligen övertygad om att Simeone själv aldrig haft intentionen om att lämna innan 2020. Han vill bara vara säker på att han får arbeta med en så stark trupp som möjligt.

Ett av kraven från tränarens sida om det skulle bli en förlängning av kontraktet var att behålla nyckelspelarna och stärka truppen ytterligare. Diego Costa är och förblir en Chelsea-spelare ett tag till, men eftersom Atléticos registreringsförbud är det ingen stress utan det finns gott om tid att hitta en lösning innan januari. Utöver det har Atlético behållit alla nyckelfigurer i truppen och får dessutom ett välkommet tillskott i form av Vitolo som ansluter efter höstsäsongen.

Det är lätt att förstå Simeones sätt att se på saken också. Han har trollat med knäna i vissa avseenden. Förlorat storstjärna på storstjärna – men alltid levererat bra resultat år efter år.

Nu har Atlético varit ett stabilt topplag, både i Spanien och i Europa, under många år vilket gjort att de ekonomiska förutsättningarna är helt annorlunda än hur det såg ut under Simeones första år som tränare i klubben. Nu behöver man inte sälja sina bästa spelare, utan kan snarare fokusera på att spetsa till truppen.

Den sportsliga ledningens gedigna arbete har nu också lett till att den viktigaste byggklossen också förblir i Atlético ett tag framöver. I veckan offentliggjordes det att Diego Simeone kritar på ett nytt kontrakt till 2020. Han blir klart bäst betald i klubben och har nu en utköpsklausul på 75 miljoner euro.

Ole Ole Ole, Diego Simeone. Atléticos saga kommer fortsätta ett tag till.

Jag tror inte den slutar förrän Simeone lyfter den tyngsta av titlar.

Publicerad 2017-09-08 kl 14:45

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER