Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

36v

Det kommer bli tufft för Guidetti att slå sig in

Twitter: @pinthorp

Knappt tre omgångar in på säsongen och det har redan hunnit hända enormt mycket. Den största snackisen från helgen blir ofrånkomligen Real Madrids nya poängtapp. Alla tappade poäng på Santiago Bernabéu är en missräkning för Madrid, men ännu mer att tappa poäng mot Levante än ett historiskt svårspelat Valencia.

Zinedine Zidane har tidigare blivit hyllad för sitt rotationssystem men kanske vilade en eller ett par för många inför Champions League.

Karim Benzema och Gareth Bale har sannerligen haft sina chanser de senaste matcherna – men inte har tagit till vara på dem. Kritiken mot anfallsduon är fullt befogad och Real Madrid saknar Cristiano Ronaldo väldigt mycket.

Barcelona kan rycka rejält
Med både Real och Atlético Madrid som bara tagit varsin trea och kryssat två matcher inledningsvis har Barcelona helt plötsligt ett gyllene läge att rycka ifrån duon rejält. Barça hade inga problem att avfärda Espanyol i derbyt i lördags och Ernesto Valverde fick dessutom väldigt många sköna svar. Ousmane Dembélé fick göra debut i ett väldigt okomplicerat läge och hann med att noteras för en assist innan 5-0-historian var färdigskriven.

Barça har fått en smakstart på ligasäsongen med tre raka segrar och har ett väldigt förnämligt spelschema även framöver. Getafe (b), Eibar (h), Girona (b) och Las Palmas (h) är de fyra närmsta omgångarna innan det första stora testet väntar på Metropolitano mot Atlético.

Att jämföra med Real Madrid som möter ett formstarkt Real Sociedad borta redan nästa helg, samtidigt som Atleti både har match på San Mamés mot Athletic och hemmamöte med Sevilla innan bataljen mot Barcelona.

***

En av de förhandstippade utmanarna till den väntade topptrion är givetvis Sevilla. Och det har sannerligen sett bra ut under nye tränaren Eduardo Berizzo så här långt. Hans återförening med Nolito och Jesús Navas återkomst till Sánchez Pizjuán ser redan väldigt bra ut. Och på bara några omgångar har lyxproblemen hunnit bli stora för Berizzo.

På det centrala fältet, framför en given städare och fördelare i Steven N’Zonzi, kommer det bli trångt om platserna. Jag tror inte ens Éver Banega kommer vara helt självskriven när han är tillgänglig. Inte som han lagkamrater presterar för tillfället.

Gansos inledning bådar gott
För är det möjligen nu vi kommer få se Ganso få sitt stora lyft i karriären? Ni vet, det var ju han och Neymar som det pratades om från den brasilianska ligan. Landets två nya superstjärnor där det förvisso aldrig var något snack om vem som stod före i ledet. Men ändå. Ganso var där, han var med i snacket och halva Europa jagade honom under en period.

Det dröjde först till förra sommaren innan Ganso lämnade Brasilien och São Paulo, och det går inte påstå något annat än att första säsongen i Sevilla var ganska slätstruken. Det klart att man ser att det finns en del boll i honom, men spelmässigt var det mer neråt än uppåt.

Kanske krävdes ett år i den spanska fotbollen för att acklimatisera sig ordentligt och ni kunna ta det där berömda men ack så svåra steget.

Inledningen har i alla fall varit bra. Faktum är att Ganso gjort fem mål på sina nio senaste matcher för Sevilla. 1-0-baljan mot Eibar i helgen var inte hans svåraste, men det lyser mer om Ganso än tidigare och bara det faktumet att han får fortsatt förtroende av Berizzo tyder på någonting.

Just mot Eibar överglänster dock Ganso av mittfältskollegan Pablo Sarabia. En av de mest underskattade på sin position i La Liga just nu, skulle jag säga. Han var fantastisk redan förra säsongen med åtta mål och åtta assist i Sevilla-tröjan, och det finns ingen anledning att tro att 25-åringen kommer växla ned framöver.

Hans andra halvlek mot Eibar var superb och fortsätter han leverera på den nivån blir han svår, ja snudd på omöjlig, att hålla utanför en startelva.

Lyxproblem, Berizzo. Lyxproblem.

***

Ett annat lag vi inte kan förbise är förstås Real Sociedad. Full pott och tio gjorda mål på tre omgångar är väldigt imponerande. Juanmi verkar stortrivas i La Real, Asier Illarramendi har till och med lärt sig dribbla och veteranen Xabi Prieto har visat att han håller ett tag till.

Det är mycket positivt kring Real Sociedad som har ett ungt och spännande lag men det första stora testet kommer först nästa helg då Real Madrid besöker Anoeta. All press ligger på Madrid inför den matchen och det kommer bli intressant att se hur man hanterar det.

***

John Guidetti är fortfarande skadad och väntar på sin ligadebut. Däremot kommer det bli otroligt tufft för svenskan att ta en plats som anfallsspets i Celta Vigo där konkurrensen är benhård.

Den nye uruguayske anfallaren Maxi Gómez har gjort fyra mål på de inledande tre matcherna (delade turer om målet kring Betis ska ses som ett självmål eller ej) vilket är 100 procent av Celtas målskörd och lika många ligamål som Guidetti gjorde förra säsongen.

Utan någon Europa-spel och given chans till rotation kommer det bli svårt för svensken att ta en plats. Nu gäller det verkligen att ta vara på varje chans som kommer.

Publicerad 2017-09-11 kl 13:10

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER