Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

La Liga är nya Superettan

Twitter: @pinthorp

Vilken galen säsongsinledning La Liga har bjudit på. Favoriten Real Madrid tragglar, nederlagstippade Leganés imponerar, nykomlingen Levante har ännu inte förlorat och Valencia kan spela vägvinnande fotboll igen.

Förra omgången rodde Real Betis hem den stora skalpen när man segrade på Santiago Bernabéu. Den här helgen krossade Getafe ett ändå formstarkt Villarreal med 4-0. Celta Vigo tog blott andra segern när man pulvriserade stakars Eibar på bortaplan med samma segersiffror, samtidigt som John Guidetti fick hoppa in och göra säsongsdebut efter sin skada.

Det är inte mycket som har gått att förutspå under säsongsinledningen och så här nästan sex omgångar in ser La Liga ut som Superettan där alla slår alla och ett formkurvorna går som berg- och dalbanor.

Underhållande, minst sagt. Och spännande inför fortsättningen.

***

En av omgångens främsta spelare är Gonçalo Guedes. PSG-lånet i Valencia har stått för en imponerande säsongsinledning men inte fått poängproduktionen att lossna. Förrän mot Real Sociedad under söndagskvällen.

Portugisen var inblandad i det mesta för Valencia när man starkt vann på Anoeta och om det här bara är en försmak på vad som komma skall är det en av de bästa yttrarna som trätt på sig en Valencia-tröja på väldigt många år.

Smart, kvicktänkt, bollsäker och ett jäkla driv. Guedes har mycket Valencia á 2004 i sig med sin fart och finess.

Och borta i Paris sitter Qatar-pamparna och bara myser.

***

Málaga-Athletic 3-3. Grattis till säsongens första poäng, Málaga.

Varje pinne kommer bli livsviktig för att hålla det här levande.

***

Diego Simeone har pratat och hyllat de yngre förmågorna i Atléticos trupp väldigt mycket från att försäsongen drog igång. Nu syns det att väldigt många har tagit stora kliv. Jag skrev för några veckor sedan om Thomas Partey, som på allvar ser ut att konkurrera om en plats på mittfältet den här säsongen, och en annan som bara blir bättre och bättre är Lucas Hernández.

“Det gör ont i själen varje gång jag måste lämna någon av mittbackarna utanför startelvan”, har Simeone sagt.

Han har fyra väldigt duktiga att välja mellan just nu. Godín, Lucas, Savic & Giménez. Den förstnämnde given när det väl gäller. Den sistnämnde vad det verkar sist i ledet just nu.

Jag är övertygad om att Lucas kommer vara Godíns partner när vi kliver in på det nya året och allt börjar dra ihop sig i vår. Han besitter helt andra kvalitéer än övriga i uppspelsfasen och tar för sig mer för varje match. Han har alltid ansetts som en diamant i Atléticos akademi och haft “det där lilla extra”, både vad gäller talang och grinta, och efter att ha skolats i Simeones hårda skola ett par år är han redo för de stora uppgifterna på riktigt.

Han har redan bevisat sig på den allra högsta nivån, inte minst i Champions League-spelet de senaste åren, men nu är han redo att gjuta sig fast på riktigt.

***

Den enes död, den andres bröd.

Toni Kroos skada öppnade upp för Dani Ceballos i Real Madrids möte med Alavés (han kanske hade spelat ändå, vad vet jag) och snacka om att ta vara på möjligheten.

Jag hade en diskussion på Twitter häromdagen om just Ceballos. Att han inte fått så mycket speltid inledningsvis – vilket är fullt rimligt med tanke på konkurrenssituationen – och att det är lätt att glömmas bort på Madrids bänk. Vi har sett många exempel tidigare. Pedro León & Sergio Canales är ett par på senare år.

Det gäller att ta vara på möjligheterna när de dyker upp. Typ göra två baljor mot Alavés när laget vinner med 2-1.

Publicerad 2017-09-24 kl 22:57

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons