Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Gå ut och spela med den stolthet och själ vi har"

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Underläge 0-3 i paus. I säsongens hittills största hemmamatch. Det är då Eduardo Berizzo tar beslutet att berätta. Han har drabbats av testikelcancer. En spelargrupp tystnar i chock.

“Gå ut och spela med den stolthet och själ vi har”, ska Berizzos övriga ord till spelarna varit i omklädningsrummet inför den andra halvleken.

Det gjorde de. Och lyckades totalt byta skepnad på matchen och komma tillbaka från ett underläge som där och då kändes omöjligt.

Sevilla-Liverpool slutade 3-3. Guido Pizarro gjorde kvitteringsmålet i den fjärde tilläggsminuten.

Men det är förstås helt sekundärt i sammanhanget. Alla tankar går till Eduardo Berizzo som inleder sin tuffaste kamp i karriären här och nu. Ett fotbollsresultat en tisdagskväll i november spelar absolut ingen roll så länge Berizzo inte vinner sin strid. Men det säger någonting om hur motivation slår klass.

Annons

Jag hoppas El Míster besegrar sjukdomen och kan sätta sig i en gungstol som gammal och berätta om den där tisdagskvällen i november 2017.

***

Real Madrids segern på Cypern var väntad och betyder inte så där väldans mycket av själva utgången i gruppen med tanke på att Tottenham ändå besegrade Dortmund.

Men jäklar vad viktigt det var att få islossning. Att Karim Benzema fick näta två gånger om (Frankrikes främsta Champions League-målskytt nu, för övrigt) och att Cristiano Ronaldo gjorde detsamma (den spelare som gjort flest CL-mål för samma klubb: 98 stycken. Antagonisten Leo Messi är ett mål bakom). Man såg inte minst på glädjen i portugisens ansikte när han skallade dit 5-0-kassen i början av andra hur mycket det faktiskt betydde.

Inte för matchen i sig, men för Cristiano själv. Och när han är glad och har gott självförtroende blir hela Real Madrid ett betydligt mer slagkraftigare lag.

Annons

Den här 6-0-urladdningen var väldigt viktig för framtiden.

Publicerad 2017-11-22 18:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto