Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

39v

Höstens lag i La Liga

Twitter: @pinthorp

Höstsäsongen har pågått hela vägen in i julfirandet, men nu har det blivit dags för ett kort uppehåll innan vi sparkar igång den spanska fotbollen efter nyår med full rulle.

Innan det är det givetvis dags att plocka ut höstens lag. Helt subjektivt från mina reflektioner under det som varit. Jag har valt en 4-2-3-1-uppställning och vi börjar bakifrån.

Målvakt: Marc-André ter Stegen (Barcelona)
Det må talas mycket om Barcelonas offensiva spetskvalité, men ter Stegens utveckling i målet har varit beundransvärd den här hösten. Har han jobbat ganska mycket i skymundan under hela sin tid i Katalonien, men otroliga insatser har avlöst varandra och den unge tysken har tagit ett stort steg mot ett anseende som en av världens främsta på sin position. Har framför allt konkurrerat med Neto (Valencia) och i vanlig ordning Jan Oblak (Atlético) om den här utmärkelsen.

Högerback: Pablo Maffeo (Girona)
Manchester City-lånet dominerade stundtals sin högerkant redan förra säsongen i Segundan, men har med besked bevisat att han håller på en betydligt högre nivå. Löpvillig, otroligt smart och har bra högerfot. Som han flugit fram den här hösten finns det inte någonting som talar för att Girona kommer behålla Maffeo ytterligare en säsong. Han är alldeles för bra.

Mittback #1: Diego Godín (Atlético)
Försvarsgiganten har varit ett frekvent inslag i mina sådana här uttagningar i flera år. Och det är ingen tillfällighet. Visar match efter match med sitt ledarskap, engagemang och framför allt grinta att han är en av de bästa mittbackarna i världen och ofantligt viktig för sitt Atlético Madrid. Det finns logiska förklaringar varför laget har släppt in minst mål av alla.

Mittback #2: Samuel Umtiti (Barcelona)
Har gått skadad den senaste tiden men det hindrar honom inte att ta plats i höstens lag. Kanske ligans allra bästa försvarare den här säsongen och har tagit stora steg jämfört med debutsäsongen i Barcelona. Då etablerade han sig förvisso snabbt som en viktig kugge i laget, men naiviteten kom fram väl mycket emellanåt där några misstag blev dyrbara. Den här hösten har Umtiti varit jämnare och säkerheten själv och har har alla element för att styra backlinjen i Barça i många år framöver.

Vänsterback: Jordi Alba (Barcelona)
Det har blivit naturligt i Barcelona att fler och fler anfall går längs vänsterkanten ända sedan Dani Alves lämnade klubben. Jordi Alba har förstås tagit det hela med ro och också blivit alltmer frekvent i poängprotokollet.

Central mittfältare #1: Gabriel (Leganés)
Den tidigare Juventus-spelaren, som aldrig fick chansen i den italienska storklubben, har äntligen hittat rätt i karriären. Inne på tredje säsongen i Leganés och bara blivit alltmer betydelsefull. Har precis som laget gjort en väldigt fin höst och är en stöttepelare på det centrala fältet.

Central mittfältare #2: Dani Parejo (Valencia)
Många gånger borträknad i Valencia och av många pekats ut som “fel kapten” att ta laget framåt. Men den här hösten har Dani Parejo på precis alla sätt visat motsatsen. En ledare och dirigent i säsongens största positiva överraskning.

Högermittfältare: Mikel Oyarzabal (Real Sociedad)
Har skrivit en del om den offensive yttermittfältaren tidigare och hans framfart den här hösten. Att han har vuxit ut och blivit Real Sociedads rent av viktigaste offensiva kugge råder inga tvivel om och Anoeta är högst sannolikt inte slutstationen, utan bara början för 20-åringen.

Offensiv mittfältare: Lionel Messi (Barcelona)
Ligans bäste spelare under hösten. Kräver ingen närmare varken presentation eller beskrivning. Känns som han fått en liten nytändning och trivs alldeles ypperligt under Ernesto Valverde.

Vänstermittfältare: Gonçalo Guedes (Valencia)
Säsongens stora utropstecken. Tyvärr, för Valencias del, skadad under sista månaden när laget också hamnat i en liten dipp. Har visat upp fantastiska kvalitéer framför allt offensivt med sitt driv, teknik och spelförståelse men också i defensiv bemärkelse med stor arbetskapacitet. Valencia vill av logiska skäl köpa loss Guedes permanent från Paris Saint-Germain och de senaste veckorna har det varit optimistiska tongångar.

Anfallare: Simone Zaza (Valencia)
Här finns en del spelare att välja mellan, men både Cristian Stuani (Girona) och Iago Aspas (Celta Vigo) faller i konkurrens med Simone Zaza när det gäller att hitta höstens nummer nio-spelare. Zaza visade sig viktig redan under våren i Valencia men har tagit ytterligare ett ordentligt kliv den här hösten. Duktig på att nosa till sig målchanser i straffområdet, resolut avslutare och även duktig som lagets spetsspelare när det gäller försvarsspelet.

ter Stegen
Maffeo Godín Umtiti Alba
Gabriel Parejo
Oyarzabal Messi Guedes
Zaza

Bänk: Neto (Valencia), José Gayá (Valencia), Asier Illarramendi (Real Sociedad), Geoffrey Kondogbia (Valencia), Joan Jordán (Eibar), Isco (Real Madrid) & Cristian Stuani (Girona).

Publicerad 2017-12-27 kl 11:31

Senaste tweets

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER