Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Januari-vinnare, derby i Asturien & lite Seedorf

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Så var ännu ett transferfönster över. Rätt skönt kan jag tycka, så strålkastarljuset enbart riktas mot det som sker ute på planen. Först nu känns det som att vårsäsongen drar i gång med full kareta.

Det måste ändå sägas att det spanska januarifönstret var otroligt händelserikt och det har hänt mycket på flera håll. Iñigo Martínez övergång från Real Sociedad till Athletic – som en följd av Aymeric Laporte till Manchester City – är en historia för sig och den affär som jag inte tror någon hade anat på förhand.

För övrigt tror jag Héctor Moreno kan bli en bra ersättare till Iñigo i La Real. Väldigt lyckas i Espanyol och PSV Eindhoven, ett mindre smickrande kapitel i Roma. Kan förhoppningsvis få en nytändning i San Sebastián.

Annons

Ur ett rent sportsligt perspektiv är naturligtvis Philippe Coutinho till Barça och Diego Costas återkomst till Atlético de med råge största. Två profiler som förmodligen, om än på lite olika sätt, kommer sätta ännu mer färg på ligan framöver.

Annars tycker jag både Sevilla och Valencia från kategorin de stora lagen kommer ur som stora vinnare från januarifönstret. Roque Mesa hade ingen lyckas sejour i Premier League men var vital för Las Palmas (vilket kanske visat sig ännu tydligare nu med tanke på det lagets tabellplacering) och är en väldigt skicklig spelare. Sandro Ramírez har också visat vad han går för i La Liga tidigare och fick ganska få chanser i Everton.

Valencia breddade anfallet (Luciano Vietto) och det centrala mittfältet (Francis Coquelin) där framförallt den sistnämnde var nödvändig. Låt det här lagbygget bli ett halvår äldre tillsammans och gå för en vettig högerback till sommaren och Valencia lär fortsätta växa.

Annons

***

En annan övergång som uppmärksammats på sociala medier är Mauricio Lemos som flyttar från Las Palmas efter en fullkomligt bedrövlig höst och i stället dragit på sig Sassuolos tröja i Serie A.

Mittbacken, som fått utstå enorm kritik de senaste månaderna, debuterade för sin nya klubb i helgen. Det blev torsk med 7-0.

I dag surrealistiskt att det kom en våg av rykten som placerade Lemos i bland annat Barcelona förra sommaren.

***

Mäktigt derby i Asturien i går kväll. Real Oviedo tog emot Sporting Gijón hemma på Carlos Tartiere och vände och vann matchen med 2-1.

Osannolik hjälte blev Oviedos vänsterback Mossa. Och det klart, ska man göra sina två första mål för sitt nya lag finns det inget bättre tillfälle och definitivt inget bättre läge för att vinna supportrarnas hjärtan för evigt.

Mossa kom från Gimnástic inför säsongen och har opererat ute på vänsterkanten under säsongen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag följt allt som hänt kring Real Oviedo och Mossa den här säsongen, men jag höftar och konstaterar att han heller aldrig fått så många lägen till mål än just i går. Otroligt skottvillig från sin position och kom in i banan och var sällan sen på att avlossa sin kanon.

Annons

Målet som betydde 2-1 i den andra halvleken var en talande vänsterfot i dess mest fabulösa slag. Ett typ av mål som jag tror de allra flesta tilltalas av.

För Oviedo betydde det första derbysegern på 15.

***

Sanslöst ångestdrabbning som i skrivande stund precis ska dra igång borta på Gran Canaria mellan nästjumbon Las Palmas och jumbon Málaga.

Så oväntat att det gått så hackigt för båda lagen, framför allt Las Palmas.

***

Clarence Seedorf är klar som ny huvudtränare i Deportivo La Coruña. Apropå oväntade övergången.

Och jag vet inte vad det finns att skriva hem om det här. Seedorfs tränarkarriär är ganska smal, sejouren i Milan lyfte aldrig och vad han har hållit på med borta i Kina är oklart.

Fördomsfullt känns det inte som insatserna borta i Asien är det som gjort att Deportivos val föll på Seedorf.

Annons

Hur som helst är det ett spännande val. Depor befinner sig på nedflyttningsplats med en trupp som framför allt defensivt inte skrämmer många motståndare. En rejäl utmaning väntar för Seedorf.

Publicerad 2018-02-05 21:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto