Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Två värdiga finalister i spanska cupen

Twitter: @pinthorp

Det blir Sevilla och Barcelona som gör upp i final i Copa del Rey, eller spanska cupen om man så vill, senare i vår. Precis som var fallet för två år sedan. Då i en helt vansinnigt händelserik match där Javier Mascherano blev utvisad redan efter 35 minuter och där Éver Banega såg till att kvittera i antalet röda kört på tilläggstid i andra halvlek i en batalj som efter 90 visade 0-0 på resultattavlan.

Barça vann sedan rättvist i förlängningen där Andrés Iniesta var vägvisande och Jordi Alba & Neymar målvisande.

Till våren gör stormakterna upp i en ny final. Fjärde raka finalen för Barcelona som har prenumererat på cuptiteln de senaste åren. Den här gången mot ett nytt Sevilla under tränaren Vincenzo Montella och med en spelargrupp som förändrats väldigt mycket jämfört med den för två år sedan.

ANNONS

Och man måste säga att båda lagen välförtjänt nått final. Det finns aldrig något som heter tur med att nå en finalplats. Men det kan likväl vara enklare eller svårare vägar dit. Alavés hade så att säga inte otur med lottningen förra säsongen och lyckades ta sig hela vägen till final trots att man aldrig stötte på de stora bjässarna.

Det går knappast säga i det här fallet. Sevilla hade förvisso ett tröttkört Leganés i semifinalen men imponerade kraftigt i kvarten där man slog ut Atlético med totalt 5-2.

Barcelona? Ingen enkel väg heller. Espanyol var knappast en munsbit i kvartsfinalen och lokalrivalen vann första mötet innan Barça lyckades vända på Camp Nou. Under torsdagskvällen blev också Ernesto Valverdes lag finalklart efter totalt 3-0 i sin semifinal mot Valencia.

En ny demonstration av Barcelona som varit det klart bästa spanska lag den här säsongen. Sättet man uppträdde på i returen på Mestalla (efter en 1-0-seger i första mötet) var imponerande. Philippe Coutinho kom in i paus och gjorde sitt första mål för sitt nya lag efter bara några minuter på planen. En annan som förtjänar guldstjärna är Jasper Cillessen som stod för årets kanske svettigaste räddning och lyckades hålla nollan ännu en gång.

ANNONS

***

Hade Valencia rubbat Barcelona och nått final hade varit det klubbens största framgång på väldigt många år.

Nu kändes det aldrig riktigt nära, men framtiden ser alltjämt ljus ut med Marcelinos häftiga bygge som förvisso fortfarande är under konstruktion.

Däremot måste jag ge lite kritik till Valencia-tränaren. Det kändes så märkligt att plocka av Rodrigo och Coquelin efter Barças ledningsmål, lagets kanske bästa spelare. Coquelin förvisso mer en defensiv kugge men likväl den ende som lyckades erövra boll på Valencias mittfält.

Och Rodrigo har tillsammans med Santi Mina (som satt på bänken hela matchen?!?) varit de hetaste av anfallsspelarna de senaste veckorna.

Jag hoppas inte Marcelino är rädd för att ta det verbala kriget med Simone Zaza, som uttryckt sin ilska tidigare när han bytts ut eller varit petad. De senaste två månaderna har han inte levererat som en nummer nio ska göra. Han förtjänar att bli kritiserad och på allvar känna flåset i nacken.

ANNONS

Derby sent på söndag kväll är nästa utmaning för Valencia. På hemmaplan men ändå alltid luriga matcher mot lillebror Levante. Vi får se hur laget lyckas resa sig tills dess.

***

John Guidetti är tillbaka för Alavés som åker till El Madrigal i helgen. Fick inte spela senast mot Celta Vigo på grund av en klausul i låneavstalet.

Real Sociedad bör se sin chans att knäppa Real Madrid på Bernabéu, då huvudstadsklubben lär ha hundraprocentigt fokus på kommande veckans Champions League. Med all rätt.

Fortsätter Cristian Stuani sin galna målform för Girona? Sevilla på Rámon Sánchez Pizjuán stundar tidigt söndag. Kan bli en superfin lunchmatch.

Publicerad 2018-02-08 kl 23:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto