Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Årets sämsta domarinsats på Mestalla

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Helt bisarra scener utspelade sig på Mestalla under söndagens sena match. Vid ställningen 1-1 nickade Coke in vad som borde betytt ledning Levante. I stället hittade domare David Medié en frispark efter att José Gayá gått omkull i straffområdet – men vad visselmannen brände i hela situationen var att det i själva verket inte var något oschysst från Levantes håll utan medspelaren Gabriel Paulista som knuffade omkull Gayá.

Ett jävla genidrag från Gabriel så här i efterhand.

Men parodiskt låg nivå på domarinsatsen.

Och det som strödde ännu mer salt i Levante-såret var förstås det faktum att Valencia i stället tog ledningen anfallet därpå.

Annons

Han gjorde många märkliga grejer under matchen, David Medié, och borde ligga risigt till framöver. Det här kan kosta Levante otroligt dyrt i slutändan.

***

Med viss hjälp på traven lyckades i alla fall Valencia vinna derbyt. 3-1 blev det och en efterlängtad seger efter sex (!) raka förluster.

Santi Mina fortsätter ta sina chanser. Han är som ett batteri som aldrig tappar kraft utan bara gasar. Ett energiknippe och en karaktär som Valencia behöver.

För övrigt en fröjd för ögat att se Carlos Soler tillbaka i startelvan och spela fotboll som han gjorde under första delen av säsongen. Aktionen fram till Valencias 2-1-mål är makalös och hans kreativitet har varit saknad.

***

Jag var väldigt osäker på vilket Real Madrid-version vi skulle få se på Santiago Bernabéu i lördags. Framför allt trodde jag på mer rotation och ett mindre fokuserat lag. I stället klev Madrid ut och mosade Real Sociedad från start och skickad en ordentlig passning i fransk huvudstadsdirektion.

Annons

Min genomgående känsla inför stormötet – den viktigaste matchen Real Madrid kommer spela på väldigt länge – på onsdag är att Zinedine Zidanes lag kommer höja sig. PSG kommer förvisso i bra form och framför allt med en offensiv stjärnspets där många visat god form. Men jag tror Real kommer visa upp en skepnad som vi saknat och letat efter hela säsongen.

Helgens insats var i alla fall ett väldigt tydligt steg i rätt riktning.

***

Málaga-Atlético 0-1.

NOLL-ETT. Alltid.

***

Det fortsätter vara Pablo Sarabias säsong i Sevilla. Nytt matchvinnande mål när Girona besegrades på Sánchez Pizjuán.

***

Oväntat poängtapp för Barcelona som blev nollat av Getafe på hemmaplan.

På den positiva sidan hittar vi en ligadebutant i Yerry Mina som imponerade. Det är allt annat än det där Chygrynskiy-suset som ekar över Camp Nou när den nye colombianen har bollen. Väldigt bolltrygg och cool i sitt spel.

Annons

***

Kan bli en riktig lurig match som avslutar den spanska ligaomgången på måndagskvällen. Clarence Seedorfs Deportivo La Coruña möter det alltid lika oförutsägbara Real Betis.

Publicerad 2018-02-12 00:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto