Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Marcelo har väckt Real Madrid-liket

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Otroligt pressat läge inför matchen. Allt eller inget för Zinedine Zidane. Och för lagets säsong.

Intensiv inleding, hög Real Madrid-press, målchanser direkt. Och så kommer baklängesmålet efter en halvtimme.

Det är lätt att allt faller i ett sådant läge. Att luften går ur.

Det är därför Real Madrids uppryckning och återhämtning är så vansinnigt imponerande och framför allt så synonymt med Real Madrid. Räkna aldrig bort marängerna. Det finns inget lag som historiskt har varit bättre att komma tillbaka än Madrid. Mot PSG gjorde Zidanes manskap det igen. Och man kan helt klart konstatera att liket i allra högsta grad lever.

Annons

3-1 är inget bergsäkert resultat från ett första möte. Real Madrid må snegla mot en kvartsfinal men minst hälften återstår i Paris – där PSG vunnit alla sina matcher den här säsongen. Samtliga dessutom med 2-0 eller mer.

Men för att fokusera på Real Madrid var det här ett lyft som får moralen att skjuta i höjden. Även om laget blev tagna på sängen en bit in i den första halvleken, där PSG spelade väldigt bra och också fick utdelning, repade man sig väl och visade en motivationskraft som tidigare har varit efterfrågad den här säsongen.

Kanske allra främst lett av en vänsterback som varit så kritiserad under hösten. Är Marcelo slut, frågades det. En helt annan spelare jämfört med tidigare säsonger. Viljelös, slarvig, irriterad.

Efter årsskiftet har det hänt något. Han har successivt vuxit in i den här säsongen och var i sitt allra bästa jag den här kvällen på Bernabéu. En stormvind längs sin vänsterkant, dribblandes, kombinerandes och framför allt ledandes. Han fick igång sina medspelare, han eldade på publiken.

Annons

Så otroligt rimligt att just han gör matchens sista mål och på allvar sätter Real Madrid i förarsätet inför returen. Vilken sanslös holmgång vi har att vänta i Paris om ett par veckor.

***

Zidane chansade med sitt dubbelbyte med tio kvar. Bort med balansspelaren på mitten, samt Isco, in med snabbhet i Lucas Vázquez och kreativitet i Marco Asensio.

Dumdristigt och vågat skulle vissa säkert säga. Med facit i hand fingertoppskänsla och väldgt lyckat. Asensio kom in och var involverad i båda målen i slutskedet och vilken fantastisk spelare det är. Förtjänar ännu mer speltid men konkurrerar på ett av världens mest etablerade mittfält.

Han har en unik förmåga att leverera i viktiga lägen. Det är sådant som skiljer bra spelare från stora spelare.

Snart kommer han inte kunna hållas utanför en startelva.

Annons

***

Karim Benzema har det kämpigt. Fortfarande.

Jag är helt övertygad om att han fortfarande har många år kvar inom toppfotbollen – men jag tror inte det finns någon framtid för anfallaren i Real Madrid. Han lär bli ett kap i sommar och jag är säker på att han kommer ösa in pytsar i en annan miljö. I Madrid har dock allting låst sig. Han verkar till och med garva själv åt sin egen situation.

***

Fotbollsvåren 2018 har börjat tala på allvar nu. Så jäkla kul att det är igång med matcher som betyder precis allt.

Publicerad 2018-02-14 22:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto