Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Varför klaga när reglerna följs?

Twitter: @pinthorp

Min eminente kollega Frederic Pavlidis, som förser oss med Headlines varje vardagmorgon, snappade upp att radiokanalen Cadena COPE gästades av ligapresidenten Javier Tebas. En man som få har mycket till övers för.

Tebas pratade bland annat om Luis Suárez beteende i matchen mot Girona, där han ganska uppenbart jagade ett gult kort utan att lyckas, allt för att bli avstängd till veckoomgången mot Las Palmas och därmed vara spelklar i seriefinalen mot Atlético igen.

Jag tycker också det ser fel ut att jaga ett kort. Däremot förstår jag inte Tebas, eller någon annans för den delen, kritik gentemot själva agerandet.

ANNONS

Det finns tydliga ramar att hålla sig inom. Biter en spelare en motståndare blir det bestraffning. Det är logiskt. Men jagas ett gult kort för att bli avstängd är det bara ett sätt att utnyttja systemet. Jag ser inte varför det skulle bestraffas eller varför det är så problematiskt.

Sergio Ramos råkade ut för det värsta när han faktiskt blev avstängd i Champions League för några år sedan efter att ha “tagit en uppenbar varning” för att hinna nollställa sina kort inför de viktiga matcherna.

Finns det ett regelverk måste även spelarna få utnyttja det till alla gränser – även om det inte må se snyggt ut eller känns moraliskt rätt.

Apropå Luis Suárez finns ju ett annat typexempel från VM 2010 i Sydafrika, när han räddade en boll på mållinjen med händerna. Han agerade kanske inte moraliskt rätt på en fotbollsplan, men han gjorde precis det han var tvungen att göra för att lagets chanser att ta sig vidare skulle fortsätta existera. Och han fick stå sitt kast i och med utvisningen och en automatisk avstängning i den efterföljande semifinalen.

ANNONS

Javier Tebas har bra mycket viktigare saker att fokusera på än den här typen av ärenden.

***

Efter en väldigt bra februari avslutade Real Madrid med en oinspirerad prestation borta mot Espanyol.

Barcelona-laget förtjänade att vinna och som så många gånger förr avgjorde Gerard Moreno. 25-åringen är banne mig en av de mest pålitliga målskyttarna i La Liga de senaste åren. Han gjorde 13 baljor förra säsongen och är redan två ifrån nu.

***

Det är stor sorg i Spanien i dag efter dödsbeskedet om den forne landslagsstjärnan Quini. Den tidigare anfallaren, framför allt förknippad med Sporting Gijón och Barcelona, avled 68 år gammal.

Han vann skytteligan hela sju gånger under sin väldigt framgångsrika karriär. Fem i La Liga, två i Segunda División. Han lyckades även med det unika att vinna skytteligan samtidigt som laget (Sporting) degraderades.

ANNONS
Publicerad 2018-02-28 kl 11:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto