Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
30v

Säsongens lag i La Liga

Twitter: @pinthorp

Det är den tiden på året. Dags att plocka ut säsongens elva. Helt subjektivt från mitt sätt att se det.

ter Stegen
Maffeo Umtiti Lucas Alba
Parejo Busquets
Koke Messi Rodrigo
Suárez

Målvakt: Marc-André ter Stegen (Barcelona)
Behåller sin plats från höstens bästa elva. Jan Oblak må lyfta Zamora-trofén och släppte in minst antal mål – men ter Stegen tar ändå plats mellan stolparna när säsongens lag utses. Mycket mer avgörande och vital för Barcelona än vad han får kreddas för.

Högerback: Pablo Maffeo (Girona)
Följde upp en succéhöst med en väldigt bra vår. Duktig i passningsspelet, följsam, alltid ett hot offensivt. Tyvärr redan klar för Bundesliga men det känns inte omöjligt att vi ser Maffeo på högerkanten i La Liga igen framöver.

Mittback #1: Samuel Umtiti (Barcelona)
Skadad under ett par månader och inte helt fläckfri i samtliga matcher, men den stabilaste pjäsen i backlinjen i laget som vann serien i överlägsen stil. Tagit stora kliv jämfört med debutsäsongen i Barça.

Mittback #2: Lucas Hernández (Atlético)
Genombrottet på riktigt den här säsongen. Har spelat 26 matcher i ligaspelet – Atlético har hållit nollan i 18. Ohyggligt bra individuell statistik, en stabil pjäs i uppbyggnadsspelet och visar redan tendenser att vara en ledare.

Vänsterback: Jordi Alba (Barcelona)
Mycket går via vänsterkanten i Barça, framför allt sedan Dani Alves adjö, och det är något Jordi Alba trivs med. Gjort sin kanske bästa säsong i karriären.

Central fältare #1: Dani Parejo (Valencia)
Iklätt sig ledarrollen på allvar i Valencia och varit genomgående bra hela säsongen. Fantastisk högerfot som ofta är avgörande. Har också blivit bättre på att värdera än tidigare.

Central fältare #2: Sergio Busquets (Barcelona)
Lätt att glömma bort bland alla stjärnor. Lätt att förbise. Men summerar vi säsongen och ska sätta in två centraldefensiva mittfältare är det omöjligt att inte plocka in Sergio Busquets som varit Barças överlägset bäste mittfältare. Vital.

Högermittfältare: Koke (Atlético)
Poängmässigt inte Kokes bästa säsong. Men det är inte enbart det han är till för att göra. Rent taktiskt en av de mest begåvade spelarna och en gigantisk nyckel i Atlético Madrid som lite i skymundan ändå gör en väldigt bra ligasäsong. Ännu starkare under våren.

Offensiv mittfältare: Lionel Messi (Barcelona)
Svårt att peta liraren som vinner både skytteligan och assistligan. Och gjort Barças resa mot ligatiteln väldigt enkel.

Vänstermittfältare: Rodrigo Moreno (Valencia)
Fuskar lite och kastar ut en central anfallare på kanten. Han både har och kan ju lira där, Rodrigo Moreno. Kniper platser framför nosen på Iago Aspas. Den senare kanske har haft större betydelse för sitt lag, men jämför man spelare mot spelare har Rodrigo ändå varit snäppet vassare. Äntligen fått fart på karriären sedan flytten till Valencia. Pådrivare, löpstark och inte minst även målskytt.

Central anfallare: Luis Suárez (Barcelona)
Var inte riktigt nära under hösten, men efter ett par månader tog det fart ordentligt för Luis Suárez – som kan kvittera ut ett mycket väl godkänt betydligt.

Vad tycker ni? Vilka saknas? Har jag glömt bort någon helt och hållet?

Intressant för övrigt att jämföra med den elva jag tog ut efter hösten.

ter Stegen
Maffeo Godín Umtiti Alba
Gabriel Parejo
Oyarzabal Messi Guedes
Zaza

Går enkelt konstatera vilken extrem dipp Simone Zaza hamnade i – och aldrig kom ur – efter sin fina säsongsinledning. Och att Gonçalo Guedes skador tyvärr förstörde mycket.

Här är säsongens lag i La Liga – enligt Player Index.

Publicerad 2018-05-18 kl 16:45

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons