Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Färgstarka Rayo tillbaka i finrummet

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Rayo vuelve!

Det finns ju vissa lag som tilltalar mer än andra. Ibland av uppenbara anledningar, ibland utan att sätta fingret på det.

Rayo är ett lag som jag personligen alltid har uppskattat. En speciell klubb som vet sin plats i hierarkin, som ofta tar ställning och som på ett sportsligt plan alltid varit en härlig färgklick i den spanska fotbollen. Dessutom är Campo de Vallecas, lagets hemmaborg, så charmigt genuin och omodern det bara går att bli.

Nu är klubben tillbaka i finrummet, där jag tycker att den hör hemma.

Uddamålssegern hemma mot Lugo i helgen var fullt tillräckligt för att säkra avancemanget. I och med att Huesca tappade helt hemma mot Gimnástic klev dessutom Rayo förbi och övertog rollen som serieledare inför slutomgången.

Annons

Laget tränas av Míchel, som är en av klubbens största ikoner med över 300 seriematcher på cv:t. Efter att spelarkarriären avslutades 2012 började Míchel sin satsning mot tränaryrket. För bara ett par år sedan inledde han sin gärning i Rayos ungdomsakademi. I fjol tog han över A-laget. Och nu har han lyckats uppfylla klubbens mål att återvända till La Liga.

Till skillnad från hur det brukar se ut i Rayo är det förhållandevis stabilt läge i truppen. Inte lika många inlånade spelare som normalt, även om en del sitter på korta kontrakt. Med rutinerade spelare som Óscar Trejo, Chechu Dorado och Gorka Elustondo sammansvetsat med en del mer okända namn som Fran Beltrán, Álex Moreno och Santi Comesaña har Rayo haft en trupp stark nog för att utmana i toppen och lyckats leva upp till förväntningarna.

Annons

Men, jag tippar ändå att det kommer bli en stor omsättning på spelare i sommar och ett förhållandevis nytt Rayo till hösten. Låt hoppas att åtminstone stommen kan behållas intakt.

***

Kampen om den sista La Liga-platsen kommer bli en sjujäkla rysare. Fyra lag kommer spela play-off där Sporting Gijón och Real Zaragoza redan är kvalificerade. Övriga två platser krigar hela fem lag om.

Så här ser tabellen ut just nu.

5. Cádiz – 64p (+14)
6. Valladolid – 64p (+12)
————–
7. Osasuna – 64p (+12)
8. Numancia – 62p (+10)
9. Real Oviedo – 62p (+5)

Noterbart är dessutom att inbördes statistik går före målskillnad.

Lagens matcher i sista omgången:

Granada-Cádiz
Numancia-Leonesa
Oviedo-Huesca
Valladolid-Osasuna

Det är mycket som kan vändas och vridas men klart är att Cádiz, Valladolid och även Osasuna har allt i egna händer. Numancia och Ovieod är beroende av andra resultat för att nå kval.

Annons

Jag brukar aldrig ha rätt och jag hoppas på lite skrällar, men tror ändå att Cádiz och Valladolid löser det till slut. Spännande helg lär det bli hur som helst.

Publicerad 2018-05-28 20:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto