Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
27v

Thiago-comeback vore allt vad Cesc Fàbregas inte var

Twitter: @pinthorp

Rodrigo Hernández, som nyligen kritade på för en comeback i Atlético Madrid efter sitt genombrottet i Villarreal under den gångna säsongen, har tränat med det spanska landslaget den senaste tiden.

Han är, liksom Jesús Vallejo som gjort samma sak, inte med i den definitiva VM-truppen utan mer för att sparras.

Däremot är Rodri en av få som hade fungerat som komplement till Sergio Busquets. Bortsett från Dani Carvajal som rehabiliterar från sin hamstring skada har det varit få frågetecken i den spanska truppen. Förutom kanske just Busquets. Och inte det faktum att han stod över i träningsmatchen mot Schweiz (1-1 i söndags) utan snarare hur mycket det faktum att Busquets inte spelar påverkar Spanien. Det finns ingen naturlig ersättare.

Koke, Thiago, Saúl. Ja, alla kan lira som pivoté. Men som ensamma ankare på mittfältet är ingen av dem särskilt vana att lira.

Busquets har ju ingen känd skadehistorik utan har haft en snudd på osannolik tur att hålla sig undan från skador. Förblir det på det sättet förblir det inget huvudbry för förbundskapten Julen Lopetegui heller.

Vad gäller just Carvajal är det möjligt att han missar VM-premiären. Det blir en kamp mot klockan – och även om det är Portugal i första matchen är frågan hur värt det är att chansa?

Min gissning är att Álvaro Odriozola, som Lopetegui verkar satsa på, startar i premiären.

***

Trots att VM snor mest uppmärksamhet i dessa tider är det vissa som knappast ligger på latsidan så här i Silly Season-tider. Det har eskalerat den senaste veckan och det är framför allt kring vissa spelare som surret trissats upp.

Antoine Griezmann kanske är i ropet allra mest. Det som för några månader kändes ganska självklart som en flytt ifrån den spanska huvudstaden till sommaren är i dag inte lika givet. Många pekar med hela handen och hävdar att han kommer stanna i Atlético – som skall ha snickrat ihop ett monsterkontrakt till fransmannen om han stannar. Däremot sägs det att kraven från Griezmann är en betydligt mer spetsad trupp, däribland flera stora namn.

Och en spelare som Rodrigo Hernández, hur bra han än må vara, kvalificerar sig inte till den kategorin. Thomas Lemar gör det däremot och det kan bli en intressant följetong.

***

En annan följetång i sommar lär bli Thiago Alcântaras vara eller icke vara i Barcelona.

Jag hävdar fortfarande att Barças sämsta värvning på den här sidan millennieskiftet är köpet av Cesc Fàbregas. Kanske inte för att han nödvändigtvis var dålig, om än inte lika framträdande som många hade hoppats på, utan snarare för vilka bieffekterna blev. Cesc stängde dörren för Thiago. Vägen låg öppen och hans utveckling innan Fàbregas återkomst till Barcelona var enorm på bara ett par år.

Thiago gjorde givetvis helt gick som gick där Bayern och blev en bärande spelare men nu kan den tyska giganten tänka sig att sälja mittfältsteknikern om rätt prislapp kommer upp på bordet.

Men Andrés Iniesta borta ur bilden finns stora hål att fylla på Barças mittfält. Jag tror att en Thiago-återkomst hade varit precis allt vad Cesc Fàbregas-värvningen inte var – nödvändig och utvecklande.

***

Det som i överlägsen stil sett med spanska ögon blir det mest spännande att följa i Silly-väg den här sommaren är vem Florentino Pérez går efter som ersättare till Zinedine Zidane. Max Allegri? Jogi Löw? Antonio Conte?

Ett mindre namn?

Guti? Som finns nära till hands?

Guti känns som en hyfsad lågoddsare just nu. Någon gång är känslan att det kommer ske.

Publicerad 2018-06-07 kl 15:57

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons