Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det klart en spelare kan petas trots ett drömmål

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Ja, jäklar vad vi är igång. All väntan, alla förberedelser, alla spekulationer och alla förhoppningar. Sedan blev det 14 juni och VM-premiär. Sedan satte Portugal-Spanien ribban precis så högt som sig bör och sparkade dagen efter igång det här mästerskapet på allvar.

Nu är vi några dagar in. Första omgången är helt färdigspelad, drömmålen har avlöst varandra, ett par skrällar har redan hunnit kasta omkull mångas förhandstips och ibland är det svårt att verkligen hinna stanna upp och njuta av det.

Nu jobbar jag intensivt under hela VM mot TV4:s sändningar och under själva matcherna har det ofta blivit att de ses med ena ögat. Därför var Portugal-Spanien också starten på allvar på mästerskapet för egen del, för att jag kunde se den fokuserat. Likaså blir fallet med morgondagens fighter.

Annons

Grupp B ska in i omgång två. Portugal-Marocko är först ut och det finns väl egentligen inget annat än en rak etta där? Sargat Marocko, dessutom pressat att kliva framåt och vinna, mot ett Portugal som stundtals såg bra ut mot Spanien och framför allt hade en nummer sju som såg ut att gilla fotboll.

Spanien går en på förhand tuffare uppgift till mötes mot Iran. Det kommer bli ett väldigt stort bollinnehav och ett Iran som kommer försöka täppa till alla ytor som går på egen planhalva.

Som jag var inne på efter Spaniens premiärmatch var det väldigt mycket som var positivt. I stort sett allt, förutom tre insläppta mål vilket åtminstone i ett av fallet också understryker David de Geas tama insats.

“Det finns ingen oro, han kommer bevisa vilken världsmålvakt han är”, basunerade Fernando Hierro ut på presskonferensen inför Iran-matchen. Han har gjort värre misstag i karriären och fått utstå betydligt tuffare kritik. Varje gång, både i Atlético och Manchester United, har de Gea rest sig och kommit ut på andra sidan både starkare och bättre.

Annons

Egentligen bör det inte förändras något i ett lag som stora delar såg så fantasifullt och spelglatt ut, men när Hierro deklarerade att Dani Carvajal är tillgänglig för spel så blir det huvudbry kring positionen till höger i backlinjen.

Nacoh fick förtroendet i premiären före Álvaro Odriozola – som hade gått före under Julen Lopetegui och startade båda träningsmatcherna inför VM – och svarade med en solid insats och ett drömmål. Kanske spelade han för att han är av mer defensiv prägel. Kanske för att han rimligen bör ha bättre koll på Cristiano än Odriozola.

Oavsett vad är det svårt att peta någon som fått den starten, och av alla uppenbara skäl är fylld med självförtroende.

Däremot är det fullt rimligt att den här gruppen kommer avgöras på målskillnad. Carvajal är en bättre fotbollsspelare än Nacho, men framför allt en mycket bättre offensiv spelare. Är han frisk och har tränat bra borde han spela. Det kan bli mer vitalt än man kan tro.

Annons

I övrigt lär vi se samma spanska lag. Jag sneglar gärna mot Thiago i en startelva men är ganska säker på att Koke kommer fortsätta. Vilket inte heller är fel. Det är mer ett lyxproblem och bara helt bisarrt att en spelare av Thiagos kaliber inte startar fotbollsmatcher.

Vem det än blir, både till höger i backlinjen och centralt på mittfältet, kommer det bli full kareta framåt och ingenting annat. Var så säkra på det.

Publicerad 2018-06-20 01:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto