Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En första helg med Betis, Dani Ceballos & André Silva

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Är Real Betis en bluff? Sjunker hype-skeppet redan efter en spelad omgång?

Well, att Betis har sitt bästa lag på väldigt många år är knappast någonting jag har fått för mig. Förväntningarna har med all största rimlighet varit större än tidigare – och jag tror snarare den pressen, i viss kombination med en en svag mentalitet efter 0-1-målet, gjorde att det rann i väg.

Men det klart att Real Betis-Levante 0-3 är ett helt sanslöst resultat. Det hade ingen kunnat anat. José Luis Morales såg ut att vara Spaniens bäste fotbollsspelare mot ett mer division 5-liknande försvar med mer hål än ost, så att säga.

Annons

Jag bedömer inte premiären på Benito Villamarín som annat än just en premiär.

Men jäklar vilken mina som de grönvita sprang på. Pressen svalnar knappast nu. Det gäller att kliva på det och leverera resultat illa kvickt.

***

Jag gillar att Gareth Bale tar för sig och så alldeles uppenbart trivs under ansvar.

Jag gillar också att Julen Lopetegui verkar tro betydligt mer på Dani Ceballos än vad Zinedine Zidane gjorde. Han bevisade tillräckligt innan flytten till Madrid att han har en otrolig talang. Tillräcklig för att etablera sig i Real Madrid och där ta nästa steg? Omöjligt att veta. Men det känns som att han nu i alla fall kan få en rejäl chans att bevisa om han har det i sig.

Jag gillar kanske ännu mer att Keylor Navas – Real Madrids bäste målvakt – fortsätter stå.

***

Nej, jag kommer inte tvärvända i mitt förhandstipp att jag tror Betis slutar före lokalrivalen Sevilla.

Annons

Men det är ju typiskt att storebror helt plötsligt ser väldigt bra ut i ligapremiären, Roque Mesa sneglar mot Las Palmas-form och André Silva inleder med ett hattrick.

Ska tilläggas att jag gärna har fel angående Sevilla.

***

Många garvade till åt Villarreals köp av Ramiro Funes Mori. Han har knappast rosat marknaden och kostade dessutom klubben en del pengar.

Säkert lika många fick vatten på sina skrattkvarnar efter att Funes Mori totalt bjudit Real Sociedad på kvitteringen i premiären. Mittbackskollegan Álvaro González ville därefter inte vara sämre heller och det blev noll poäng för Villarreal.

Ingen positiv Funes Mori-effekt.

***

Slutligen några ord om den förstummande – om än inte särskilt förvånande – nyheten att framtiden kan ge oss La Liga-matcher i USA och Kanada.

Ett stort steg för en bredare utveckling? En möjlighet att sprida fotbollens passion?

Annons

Det är jättekul att människor i Nordamerika intresserar sig mer för fotboll. Men en spansk fotbollsserie ska spelas i Spanien. Hemma/borta-möten. Hur blir lösningen annars? Ska Barcelona spela hemmamatch i Montreal, få en herrans massa extra stålar och hoppas att fler människor ska börja följa La Liga?

Det är inte ett steg i rätt riktning för att sprida fotbollens passion. Det är raka motsatsen.

I januari värvades nio spelare från Saudiarabien till spanska klubbar hemmahörande i de två högsta divisionerna. Det skulle “innebära ökad exponering i arabvärlden”.

Ingen spelare har gjort direkt underverk och jag vet inte om deras övergångar har gett La Liga en skjuts framåt i mellanöstern. Förmodligen inte. Om om så vore fallet inte någon märkbar effekt i det stora perspektivet.

Jag gillar inte hur naiv ligapresidenten Javier Tebas är. Han ser bara pengar.

Annons

Det var ju skönt att han klargjorde att framtidens El Clásicos kommer spelas i Spanien i alla fall. Annars hade vi lika gärna kunnat lägga ner allt.

Publicerad 2018-08-20 00:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto