Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

VAR? Asensio! Sarabia! Lemar! Stuani!

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

“VAR-segern” basunerade både Marca och AS ut under söndagen, med anledning att domaren Antonio Mateu först dömde bort Marco Asensios mål mot Espanyol för offside, innan VAR såg till att det godkändes.

I ärlighetens namn har jag knappt märkt av VAR under säsongsinledningen. Betydligt fler situationer hade kunnat kollas upp men än så länge har det varit på en rimlig nivå. Och i fall som dessa, när det handlar om mål, bidrar det inte till annat än korrekta utfall.

Det var överlag en av de trubbigaste insatserna från Real Madrid under Julen Lopetegui. Inte alls lika stabilt och självklart som tidigare. Kanske något ömma efter den totala dominansen och urladdningen mot Roma.

Annons

Dessutom saknades dirigenten Toni Kroos, vars närvaro inte alltid märks men frånvaro alltid blir påtaglig. Gareth Bale vilades trots den sköra 1-0-ledningen hela matchen. Med facit i hand kanske ett korrekt beslut eftersom segern ändå roddes i land.

Lopetegui-favoriten från landslaget, Álvaro Odriozola, gjorde en okej debut samtidigt som Dani Ceballos fick ännu en start och har ett uppenbart förtroende som aldrig syntes under Zinedine Zidane.

Det där så kallade “VAR-målet” blev ändå matchens enda och Asensios betydelse för den här Real Madrid-upplagan är häftig. Nu fick han inte starta mot Roma, fråga mig inte varför även om det knappast går att klaga på någon av de som lirade i stället, men gatan vad han lyser. Han tar nästa steg den här säsongen. Ett rejält steg närmare den där absoluta toppen av världsspelare.

Annons

***

Med tanke på hur mycket Sevilla har blandat och gett under de här första veckorna vet jag inte riktigt vad jag ska ta in av 6-2-krossen borta mot Levante.

Men vi kan väl i alla fall konstatera att Pablo Sarabia har brutit ny mark och är Sevillas odiskutabelt viktigaste offensiva spelare.

Wissam Ben Yedders fem mål på två matcher tål ju att imponeras av. Tillbaka med besked och ger Sevilla så många fler möjligheter och öppningar framåt. Det kommer bli en tuff duell mellan André Silva och Luis Muriel om den andra anfallsplatsen framöver.

***

Jäklar vilken urladdning av Alavés!

Guidettis gubbar har fått en sanslöst bra start på säsongen. Jag är den förste att sträcka upp handen och erkänna att jag aldrig hade trott på något liknande.

Ibai Gómez gjorde en sån här match som Ibai Gómez gör ett par gånger per säsong. Går han mållös i två månader nu?

Annons

En som jag tror kan varit ett riktigt fynd i sommar är Jony. Den gamle Sporting-yttern lyckades aldrig i Málaga och verkar ha funnit självförtroendet i Alavés.

***

Rekordvärvningen Thomas Lemar har sakteliga börjat betala tillbaka på planen.

***

Jag blir inte klok på Betis. Det måste vara fruktansvärt – om än underhållande – att vara supporter till det laget.

***

Hand upp de som trodde Barça skulle gå på första poängtappet hemma mot Girona.

Nej, tänkte väl det.

Att Clement Lenglet blev utvisad redan i den första halvleken gjorde så klart sitt. Men det gav knappast Arthur eller Arturo Vidal extrapoäng inför framtiden då båda blev utbytta och Barças press för en kvittering och ett segermål blev helt annan därefter.

Imponerande insats hur som helst av Girona. En av klubbens viktigaste resultat sedan avancemanget till La Liga.

Annons

Och Cristhian Stuani verkar knappast droppat formmässigt under sommaren. Två nya baljor och upp i delad skytteligatopp med en viss argentinare som lirade i motståndarlaget.

Det är fortsatt Barça & Madrid i toppen med viss marginal men båda visade en mer mänsklig sida den här helgen. Nu kliver vi in i en sjukt spännande veckoomgång och nästa helg väntar säsongens första (nåja, åtminstone i ligan) El derbi Madrileño. Nu är vi igång!

Publicerad 2018-09-23 23:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto