Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ingen solklar förlorare i Madrid-derbyt

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Vissa grämer sig mer än andra, vissa är mer nöjda. Men överlag tror jag de allra flesta av de inblandade känner sig helt okej med det oavgjorda resultaten i gårdagens Madrid-derby. Det var trots allt en match där vikten av att inte förlora var betydligt större än att faktiskt vinna.

Real Madrid behövde komma på banan efter debaclet i Sevilla. Och Atlético, med bortaplansaspekten dessutom, ville framför allt inte förlora och tappa mark i toppen. Nu har ju alla övriga bjudits in till den där toppstriden och just nu skiljer två poäng mellan lagen i topp fyra.

Det var annars första gången jag kände att Santiago Bernabéu verkligen kokade den här säsongen. Det har hyllats spelare, det har bjudits på uppvisning mot Roma, men på läktarplats har det inte varit varken fullt eller elektriskt. I går vaknade Madrid-supportrarna på allvar och jäklar vilken atmosfär som kan skapas.

ANNONS

Jag tycker 0-0 både spelar matchen och är ett rättvist resultat. Efter 90 minuter förlorade ingen, och de som vann allra mest var väl målvakterna. Thibaut Courtois har kanske inte varit ifrågasatt, men åtminstone inte fått en flygande start sedan flytten till Real Madrid. I går gjorde han sin klart bästa match i den vita tröjan och två frilägesräddningar i första halvlek blev vitala.

Även Jan Oblak höll rent och bortsett från situationen när han höll på att bjuda på ett mål var han felfri. Dessutom är räddningen på Marco Asensios läge i andra halvlek oerhört bra.

***

Äntligen fick Vinicius Junior debutera. Han blev därmed den förste spelare som är född efter millennieskiftet att spela för Real Madrids A-lag. Och det säger faktiskt någonting.

Jag vet inte riktigt hur snacket har gått i övriga Europa men trots att A-lagsdebuten låtit vänta på sig några veckor har surret om brassen knappast varit anonymt. Hans insatser i reservlaget, Real Madrid Castilla, har varit helt extraordinära. Han har tränat regelbundet med A-truppen och hyllats av storspelare efter storspelare.

ANNONS

Nu blev det bara ett par minuter och det går inte skriva mer om debuten i sig, men känslan är att vi kommer blicka tillbaka till det ögonblicket om 15 år och minnas första gången vi såg Vinicius på den stora scenen. Grabben har ruggig potential.

***

När Barcelona hade chansen att rycka – alla visste ju egentligen att Madrid-derbyt på ett eller annat sätt skulle sluta oavgjort – så sumpade man den.

Jag förstår att röster höjs angående Ernesto Valverde och så har gjort den senaste tiden. Hans lag leder ligan, vann Champions League-debuten och har kammat hem supercupen. Visst, det är ingen större fara på taket, men oavsett om ett lag vinner eller förlorar finns det saker som kan bli bättre.

Efter två missräkningar i följd, först 2-2-resultatet hemma mot Girona följt av förlusten mot Leganés, behövde Barça studsa tillbaka med full kraft. Både för sig själva och gentemot supportrarna. Vad är det för karaktär på det här laget? Ett lag som hamnar i djupa dippar eller reagerar direkt efter en motgång?

ANNONS

Jag vet inte alls hur Valverde resonerade inför gårdagens match mot Athletic, men det framstår utifrån som ytterst märkligt att han efter två poängtapp och ett stort frågetecken över lagets form väljer att vila sina två bästa spelare.

Underskattade han Athletic? Han, med sin bakgrund, borde väl tydligare än någon annan känna till Bilbao-lagets kapacitet.

All kredd till Athletic som gör en bra match, framför allt i första halvlek. Uppenbarligen hade Valverde inte lärt sig läxan i rättan tid, men har förmodligen gjort det nu. Jag tippar på att han kommer vara mer försiktig med rotationer framöver.

***

För övrigt en oerhört tung skadesmäll för Barcelona att mista Samuel Umtiti i flera månader. Lagets bäste försvarare förra säsongen.

***

Glädje blev snabbt skräck när Sevilla-fansen firade Éver Banegas 2-0-mål på Ipurua i går. Läktaren där fansen höll till på Eibars hemmaarena brakade nämligen samman. Flera föll till marken och fick föra till sjukhus, men enligt uppgifter ska ingen skadat sig allvarligt.

ANNONS

Matchen annars? Sevilla fortsätter ånga på. Pablo Machíns 3-5-2 fortsätter vara effektiv, det mesta går in för André Silva och mittfältstrion Banega-Sarabia-Vázquez är ruskigt fin. Samtidigt verkar Jesús Navas vara lika ung som för några dagar sedan.

Upp till det andra Sevilla-laget att replikera i kväll för att haka på i toppen.

Publicerad 2018-09-30 13:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto