Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Största bottennappet senaste årtiondet för Real Madrid

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Efter en bländande start på ligaspelet och en dominant fotboll hade många Madridistas börjat glömma Cristiano Ronaldo och de uteblivna “Galacticos”-värvningarna under sommaren. Laget Real Madrid stormade fram och såg nytt och spännande ut.

Men det var den månaden. Sedan började allvaret med det tätare spelschemat. Sedan kom skadorna.

Jag ifrågasätter inte Julen Lopetegui överhuvudtaget, jag tror han kan göra stor nytta och ha flera bra år i Real Madrid. Däremot ifrågasätter jag samma sak som inför säsongen: den offensiva bredden.

Gareth Bale gick sönder i Madrid-derbyt mot Atlético. Karim Benzema har gått mållös i sex raka matcher. Vem ska nu göra målen? Lucaz Vázquez och Marco Asensio flankerade Benz i gårdagens Champions League-match mot CSKA Moskva. Ingen av dem är en naturlig målskytt. Pressen på Benzemas axlar blir således enorma – och med Bale skadad och en Mariano som möjligen fortfarande känns lite för färsk finns ingen riktig utmanare. Det här är ett stort problem för Real Madrid som hade behövts se över under sommaren.

ANNONS

Nu har smällen kommit tyngre än vad någon hade kunnat vänta. Storförlust mot Sevilla, ingen lycka i derbyt mot Atleti och i går torsk i Moskva. Tre raka matcher utan ett enda mål framåt. När hände det senast? Det måste varit över ett årtionde senast det hände.

Nu ska vi ändå inte måla fan på Real Madrid-väggen och döma ut laget helt. Det var bara några veckor sedan det var frid och fröjd och lagets spel hyllades. Det kommer vara upp och ned, och det kan ta tid innan Lopeteguis fotboll präntas in till fullo. Däremot är truppen vad den är och just nu är det inte mycket att göra åt. Med Bale på skadelistan och Benzema ur målform hjälper det föga vilken kvalité Real Madrid har på övriga positioner.

***

Varför startade inte Luka Modric mot CSKA Moskva?

***

Jäkligt viktig CL-pinne för Valencia på Old Trafford. Det kan säkert stärka självförtroendet i truppen inför framtiden.

ANNONS

För första gången på ett tag kändes laget ganska välbalanserat. Jag tycker det var uppfriskande att se Marcelino matcha en så pass defensiv uppställning med såväl Geoffrey Kondogbia och Francis Coquelin på planen samtidigt. Även han måste lära sig att gå in för resultatet emellanåt. Det är nödvändigt om hans Valencia ska fortsätta utvecklas.

Publicerad 2018-10-03 10:21

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto