Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Vad har hänt med Raphaël Varane sedan VM-guldet?

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Lika många förluster som segrar. Mindre charmig målskillnad på 21-20. En bra bit efter i ligaspelet. Överkört i El Clásico.

Nä, Julen Lopeteguis månader som Real Madrid-tränare kommer inte få många upplyftande rubriker i klubbens historiebok.

Nu är tiden över och det är dags för Madrid att blicka framåt. Santiago Solari har kommit in som interim, ett mycket logiskt och enkelt val. Solari, med förflutet både som spelare och ledare i klubben, kommer närmast från reservlaget Castilla där han varit huvudtränare. Exakt samma väg som Zinedine Zidane tog för ett antal år sedan.

Men det lär inte bli samma visa den här gången. Solari är först och främst interim. Han ska se till att skeppet håller sig flytande och inte sjunker till botten. Vad som händer därefter återstår att se. Antonio Conte verkar fortsatt vara förstavalet på sikt.

ANNONS

Det viktiga i det här skedet var att få till en förändring. Lopeteguis livlinor var slut. När flera spelare knappt verkar inspirerade är det tecken nog att någonting är snett och någonting behöver ske. Nu är första steget taget – men det är fortfarande lång väg kvar.

Det som är positivt med Real Madrid-ögon sett är att säsongen fortfarande är inne i ett väldigt tidigt skede. Så långt är inte försprånget i ligan. Champions League-gruppen är lugn.

Jag tror framför allt det här kan innebära en nytändning för truppen och inte minst de fortsatt bakfulla VM-spelarna som sett märkbart svaga ut. Att Raphaël Varane till och med tvingas köra rebah en månad framöver för sin muskelskada är förmodligen det bästa för hans egen del. Att en spelare kan vara så elegant och konsekvent i sitt spel under en vår och vara högst bidragande till ett VM-guld till att säcka ihop och tappa både snabbhet, koordination och skallen är helt orimligt.

ANNONS

Och när all skugga fallit över Julen Lopetegui är det också hög tid för alla individer att kolla sig i spegeln och börja ta ansvar. Det har inte alla gjort.

***

Ändå humor när Marcelino uttalar sig om Lopetegui.

Nu har han ingen tränarkollega som gör det sämre sett till spelarmaterial.

***

Fifa verkar kasta in sitt veto och hävda att inhemsk fotboll ska spela inhemskt. Vilket inte låter annat än väldigt logiskt.

Sista ordet är nog inte sagt, men känslan nu är att det inte blir något katalanskt derby i Miami.

Bravo, Fifa!

Publicerad 2018-10-30 15:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto