Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
3v

Dembélé börjar betala tillbaka – men vilken roll ska Coutinho ha?

Twitter: @pinthorp

Han kostade över en miljard. Han var skadad i stort sett hela sin första säsong i klubben. Och har han uppenbarligen problem att passa tider och lägga ifrån sig spelkonsolen.

Men på fotbollsplanen ser Ousmane Dembélé ut att trivas bättre än någonsin. Så självklar, så obrydd och så rofylld. Han älskar att spela fotboll. Att det sitter 70 000 på läktaren verkar knappast lägga mer press än den som redan finns på fransmannens axlar.

Den här hösten har han börjat betala tillbaka det där miljardbeloppet och trotsat många av de som tvivlar.

En spelare jag sätter ett större frågetecken över är Philippe Coutinho. Som också värvades för en enorm bunt med pengar. I vilken roll är han tänkt? Det enda vi vet att det knappast är som inhoppare. Men det är den rollen han har just nu.

I pocket-rollen där Andrés Iniesta lirade tidigare har han inte kommit till sin rätt. Han är lite för statisk offensivt och lite för svag i det defensiva positionsspelet. Skillnaden när Barcelona spelar med Arthur eller Arturo Vidal på tremannamittfältet kontra Coutinho är stor. Där kommer han inte få spela.

Och som en del av trion där fram? Också tveksamt. I alla fall just nu. Dembélé bringar en helt annan balans till det offensiva spelet med sin snabbhet och förmåga att hålla bredd. Coutinho behöver mer boll för att vara som bäst. Men det förstås Leo Messi som alla letar efter i första hand.

Medan övriga nyförvärv har hittat sina roller allt tydligare framstår Barcelonas värvning av Philippe Coutinho som alltmer överflödig. Just nu finns det ingen självklar roll till brassen och att lägga långt över en miljard för en spelare som nöter bänk var knappast tanken på förhand.

***

Atlético Madrid har börjat komma igång allt mer. Det blev “bara” 1-0 hemma mot Espanyol men kunde, och borde, blivit desto mer.

Det säger må hända lika mycket om Espanyol som fortsätter sin kollaps, men också en del om Atlético. Spelet har börjat sätta sig bättre och jag tycker mig märka en skillnad jämfört med hur det såg ut för ett par månader sedan.

Jag vet att det finns många som slagit på stora trumman och redan har myggat av Atlético som titelutmanare. Jag är tämligen säker på att Madrid-laget kommer vara med hela vägen. De blir bara bättre och bättre.

***

Det var väldigt fina scener från Benito Villamarín tidigare i dag.

Real Betis-supportrarna kastade in gosedjur på planen inför matchen mot Eibar, detta i en kampanj för att skänka bort dem missgynnande familjer och barn nu till jul.

***

Jobbigt för Celta Vigo att Iago Aspas klev av skadad på Camp Nou, men förmodligen inget långvarigt.

Desto finare att se publikens reaktion när Aspas haltade av. Mängder av Barcelona-supportrar ställde sig upp och applåderade. Jag kan inte minnas när det hände senast och det säger en del om Aspas status i Spanien.

***

Alavés höst är sanslöst imponerande. 28 pinnar är otroligt bra.

För ett par säsonger sedan klarade Leganés nytt kontrakt med bara 35 poäng. Det är förvisso mer undantag än regel, men det krävs en kollaps av stor kaliber för att Alavés ska ha någonting med botten att göra. Och inför säsongen var målsättningen primärt förstås att hålla sig kvar.

Kan bli en harmonisk vår för den baskiska klubben. Och ett delmål bör väl vara att fortsätta kämpa om att bli bäst i regionen.

Publicerad 2018-12-22 kl 21:05

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons