Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
2v

Höstens elva i La Liga

Twitter: @pinthorp

Höstsäsongen är färdigspelad. Många oväntade saker har skett under hösten och tabellen skvallrar om en vår som kommer innehålla stor dramatik. Möjligen att ett par lag redan ligger ett par steg efter i botten, men det kommer bli tight om många platser hela vägen in på mållinjen. Var så säkra.

Nu summerar vi den här hösten och det görs sedvanligt med den bästa elvan. Helt subjektivt, förstås. Argumentera gärna för era favoriter om ni tycker jag är helt snett på det.

Höstens elva i La Liga 2018:

ter Stegen (Barcelona)
Carvajal (Real Madrid) – Piqué (Barcelona) – Bartra (Real Betis) – Alba (Barcelona)
Banega (Sevilla) – Rodri (Atlético) – Sarabia (Sevilla)
Messi (Barcelona) – Stuani (Girona) – Aspas (Celta)

***

Målvakt: Marc-André ter Stegen (Barcelona)
Har tagit nästa kliv i sin utveckling mot en av de allra bästa. Är det ens någon som presterat på den nivån annan målvakt i toppligorna som ter Stegen gjort den här hösten?

Högerback: Dani Carvajal (Real Madrid)
En av de som kan kvittera ut ett bra betyg i Real Madrid den här hösten. Framför allt märks det av när Dani Carvajal inte spelar. Hans fart och fläkt på den där högerkanten är oerhört viktig.

Mittback #1: Gerard Piqué (Barcelona)
Samuel Umtiti gick sönder, Thomas Vermaelen är alltid sönder och helt plötsligt fick Gerard Piqué en ny partner att spela ihop sig med i form av Clément Lenglet. Veteranen, som man numera får tillstå att kalla Piqué, har tagit ett ännu större ansvar i backlinjen – nu också som en av vicekaptenerna i truppen.

Mittback #2: Marc Bartra (Real Betis)
Piqués gamla lagkompis Marc Bartra har lämnat Dortmund och fått ett sanslöst lyft i Betis. Som ledaren och den centrala figuren i trebackslinje har Bartra hittat en perfekt roll för sitt passningsspel och dikterande.

Vänsterback: Jordi Alba (Barcelona)
Leo Messis bästa kompis på fotbollsplanen. Bara det räcker väl egentligen som motivering. Barças vänsterkant har varit överbelastad sedan Dani Alves lämnade och det har gjort Alba väldigt gott.

Mittfältare #1: Éver Banega (Sevilla)
Vilket år han har haft ändå, Éver. En av få argentinare som gjorde bra ifrån sig i VM och en gigantisk nyckelspelare i Sevilla. Har lyckats hålla sig borta från trubbel ett bra tag nu och när hans fotbollskunskaper får stå i centrum har det alltid varit synonymt med kvalité.

Mittfältare #2: Rodrigo Hernádez (Atlético Madrid)
22-åringen som återvände till Atlético Madrid i somras efter genombrottet i Villarreal förra säsongen har fortsatt sin utveckling mot världstoppen. Hunnit etablera sig på ett av ligans bästa mittfält, gjort landslagsdebut och ser ut att Sergio Busquets arvtagare i La Roja.

Mittfältare #3: Pablo Sarabia (Sevilla)
Hans poängskörd är skillnaden mellan att vara ett mittenlag och att slåss i toppen för Sevilla. Hans nya och alltmer centrala roll under Pablo Machin är klockren.

Anfallare #1: Lionel Messi (Barcelona)
Det går att lyfta många den här hösten, men ingen kandiderar egentligen med Lionel Messi om vem som varit ligans största utropstecken. Det känns mer glädjefyllt och motiverat än någonsin när argentinaren spelar fotboll.

Anfallare #2: Cristhian Stuani (Girona)
Efter att ha öst in mål under sin debutsäsong i Girona ifjol visste försvaret Cristhian Stuanis potential. Har det förändrat något? Knappast. Den uruguayanske anfallaren har fortsatt varit ett konsekvent namn i målprotokollet och hans elva fullträffar den här hösten motsvarar 61 procent av Gironas totala målskörd i ligan.

Anfallare #3: Iago Aspas (Celta Vigo)
Jag skrev om Aspas för ett par veckor sedan och hans betydelse för Celta. Och det klart att ligans enskilt viktigaste spelare för sitt lag även platsar här?

Höstens tränare: Pablo Machín (Sevilla)
Det klart att hipster-svaret stavas Pepe Bordalás. Getafe-tränaren har följt upp förra säsongens formidabla succé med en höst som varit lysande. Med ett halvdant spelarmaterial har Bordalás fått ut snudd på maximalt och spelar en pragmatisk fotboll. Nästa steg måste vara nära. Men det går ändå inte komma ifrån Pablo Machín. Sättet han har tagit över Sevilla och på ett modigt sätt satt sin prägel och inte varit rädd för att förändra matcher och sitt eget spelsystem är beundransvärt.

Övriga som förtjänar ett omnämnande efter den här hösten: Fernando Pacheco (Alavés), Ximo Navarro (Alavés), Dani Carriço (Sevilla), Ivan Rakitic (Barcelona), Giovani Lo Celso (Real Betis), Sergio Canales (Real Betis), Brais Méndez (Celta), Borja Iglesias (Espanyol) & Luis Suárez (Barcelona).

Publicerad 2018-12-27 kl 20:51

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons