Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vinícius är något speciellt & Isco borde fly Madrid

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det är januari vilket betyder lika mycket cupspel som ligaspel i Spanien. Tätt matchande med andra ord, vilket är kul, även om Copa del Rey just nu befinner sig i ett tidigt skede.

Den här säsongen känns det ju inte som en skräll att ett Segunda-lag som Sporting lyckas slå depressionens synonym Valencia på hemmaplan och utöver det resultatet förväntar jag mig inga vidare bomber.

Vi kan i stället konstatera att Villarreal-Esanyol bjöd på många mål där Carlos Bacca återigen hittade in i protokollet. Dags att Luis García börjar starta med colombianen även i ligaspelet nu. Måste börja betraktas som tjänstefel annars.

Annons

Atlético gjorde en Atlético och kryssade borta mot en smre motståndare, Getafe hemmaslog Valladolid med uddamålet och på Santiago Bernabéu grusade Real Madrid drömmen för Leganés om vidare avancemang med en klar seger.

Vinícius Junior fick återigen förtroendet från start och det kan inte undgå någon varför. Han har ett stort register och framför allt ett steg som känns nästan unikt. Det finns ingen i Madrid-truppen som tar sig fram med samma fart och kraft.

Han är det mest spännande Real Madrid har just nu. Och han verkar sannerligen ämnad för något stort.

***

En spelare som har gått motsatt väg som Vinícius den här säsongen i Real Madrid är Isco. I ligan har han inte startat sedan förlusten i El Clásico i slutet av oktober. Och det är knappast så att just han enskilt kan klandras för den förlusten.

Annons

När han inte ens får spela från start i cupen känns det som att loppet redan är förlorat för Isco. Det borde vara dags att röra på sig. Intresse finns från alla möjliga håll. Och jag är tvärsäker på att han skulle gå rakt in och få det utrymme han behöver i de flesta topplag i de flesta ligor.

Nu vann Real Madrid med 3-0 och Santiago Solari kan inte annat än att vara nöjd med det. Men i fallet Isco är det någonting som inte klaffar och det är en skam för oss fotbollsbetraktare att inte få se den lille magikern.

Jag upprepar. Han har alltså inte startat en inhemsk match sedan slutet av oktober.

Släpp lös Isco, någon!

Publicerad 2019-01-10 17:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto