POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
3v

Morata en viktig pusselbit i att Simeone förlänger med Atlético

Twitter: @pinthorp

“Operación Morata” verkar snart ha passerat mållinjen. Vi får väl se vad transfersumman landar på, vilka klausuler som finns inbakade och exakt hur mycket han har tvingats sjunka i lön, men allt indikerar på att Álvaro Morata oavsett vad representerar Atlético Madrid inom kort.

En direkt oväntad värvning för många. Även för mig. Jag känner tills hans historia och att han spenderade många år i Atléticos ungdomsakademi men låg bakom Borja Bastón – som slog typ alla målrekord som fanns i Atleti på den tiden – i hierarkin och via Getafe i stället hamnade hos värsta antagonisten Real Madrid.

Resten känner de flesta till.

Vad som är väldigt speciellt med just den här värvningen förutom alla logiska anledningar kring det förflutna, både i Atlético men kanske framför allt Real Madrid, är att det också spelar en väsentlig roll i Diego Simeones framtid. I alla fall om vi ska tro rapporterna från de Madrid-baserade tidningarna.

Under hela sin långa period som tränare i Atlético har Simeone varit tydlig mot den sportsliga ledningen och ställt krav. För att utmana de stora elefanterna behöver det satsas. De första åren fanns inte de ekonomiska förutsättningarna att behålla alla storstjärnor säsong efter säsong. Radamel Falcao & Arda Turan är ett par av namnen som sålts och inbringat stora summor pengar.

Men i dagsläget är det annorlunda. Atlético är ingen säljande klubb längre, som behöver skeppa Antoine Griezmann eller Jan Oblak för att överleva ekonomiskt. Och nu ställer Simeone i stället krav att förnya truppen med ytterligare spetskompetens för att kunna utmana om ligatiteln och kanske allra främst nå hela vägen i Champions League – där säsongens final dessutom spelas på Wanda Metropolitano.

I och med Morata-värvningen verkar det som att Simeone får som han vill och då menar AS att det inte är mer än dagar bort att argentinaren dessutom förlänger sitt kontrakt med Atlético till 2021. Det kanske blir sista gången “El Cholo” förnyar sitt kontrakt med Atleti innan han ger sig ut på nya äventyr, men det skulle framkalla många lätta steg i supporterleden att hjärnan bakom alla framgångar har som avsikt att fortsätta dra i spakarna ett par säsonger till.

Angående Álvaro Morata blir det för övrigt intressant att se vad planen är. Diego Costa är på väg tillbaka från sin skada och en formtoppad Costa ser åtminstone jag gå före Morata alla dagar i veckan.

Dessutom är det svårt att veta i vilken form Morata återvänder till Spanien. Men en uppgradering från Nikola Kalinic är han väl oavsett vilket.

Och skulle han ankomst göra att Simeones förlängning skyndas på är det en seger i sig för Atlético.

***

Kevin-Prince Boateng i Barcelona alltså. Jag vet inte i vilken roll och han kan inte vänta sig överdrivet mycket speltid, men ligan blir en karaktär rikare. Det är något som är säkert.

Allra gladast är väl Girona, för nu bör skyttekungen Cristhian Stuani bli kvar. Hade varit tungt för klubben att förlora snubben som gjort mer än hälften av lagets mål den här säsongen.

Publicerad 2019-01-22 kl 15:42

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå