POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Historien om en dedikerad anfallare som vägrade ge upp

Twitter: @pinthorp

Han var lastbilschaufför, arbetade en period som murare och tillbringade ett par år i ett företag som jobbade med luftkonditionering.

Det hände flera gånger att Enric Gallego funderade på hur värt det var att dedikera nästan all ledig tid åt fotbollen trots att proffskontrakten lös med sin frånvaro. Men drömmen fanns alltid där. Att en dag leva på fotbollen. Att en dag få visa alla som inte trott på honom genom åren.

Först som 27-åring började Gallego tjäna sina första riktiga pengar på fotboll. Då huserande i Espanyols reservlag. Mellan 2010-2013 gjorde han sedan stor succé i katalanska Cornellà som spelade i Tercera División (den fjärde högsta serien i Spanien). En halvdan sejour i Badalona och en ännu mer halvdan i Olot senare återvände Gallego till Cornellà 2015.

Det var då det tog fart på allvar. 46 ligamål på 98 matcher. Skillnaden jämfört med hans tidigare period i klubben? Nu hade Cornellà avancerat en division i systemet. Helt plötsligt började det pratas om Enric Gallego.

Hösten 2017 gjorde den vänsterfotade anfallaren sanslösa 18 mål på 19 matcher i Cornellà. Den efterföljande vintern värvades han av Extremadura, fortfarande i Segunda B vilket motsvarar den tredje högsta divisionen. Succén höll i sig. Ytterligare elva pytsar den säsongen och Gallego, som hade passerat 30, sköt Extremadura till Segunda Divisón och vann dessutom skytteligan.

Ni förstår säkert vart det är på väg. För sagan om Enric Gallego tar inte slut här. Och känslan är den kommer pågå flera år till.

Förra hösten vräkte han in mål för Extremadura i Segundan. 15 för att vara exakt. Överlägsen i skytteligan. Före konkurrenter som Rubén Castro – med över 100 strutar i La Liga under sin karriär. Gallego gjorde bland annat fyra mål i en match mot Reus.

Hans otroliga framfart gick förstås inte obemärkt förbi. I mitten av januari skrev så den nu 32-årige anfallaren sitt första kontrakt med en La Liga-klubb. Huesca betalade någonstans mellan 20 och 30 miljoner för Gallego som kritade på ett avtal fram till sommaren 2021.

I helgen vann Huesca mot Valladolid med 4-0. En historisk seger. Det var Huescas största triumf i La Liga någonsin samtidigt som Enric Gallego gjorde sitt första mål i högstadivisionen.

Vem hade kunnat tro att tabelljumbon Huescas största hopp till nytt La Liga-kontrakt är en 32-årig nykomling som för 1,5 år sedan spelade två divisioner lägre. Men det är en remarkabel resa uppåt i systemet han har gjort.

Och nu lever han den där drömmen.

Publicerad 2019-02-05 kl 09:55

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto