Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Reguilón har cementerat sin plats i Real Madrids startelva

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det finns oerhört mycket att ta med sig från veckan, men jag väljer att första anhalten ändå blir Real Madrid. Ska vi kalla dem för nya Real Madrid? Eller Santiago Solaris Madrid?

Samtidigt som den nye magistern har börjat sätta sin prägel på laget, inte minst med en starkare defensiv och ett par känsliga petningar, går Real Madrid också att känna igen. Visst känns det som att historien upprepar sig? Vi har halkat in på det nya året, våren närmar sig och den största av turneringar lika så. Då smyger Real Madrid igång och börjar spela på en helt annan växel.

Nu var väl Real knappast överlägset i varken El Clásico på Camp Nou eller i lördagens ligaderby på Wanda Metropolitano. Men det är stabilare än tidigare. Och det är mer fart när Real Madrid anfaller än i höstas.

Annons

Vinícius intåg i startelvan är omöjlig att bortse ifrån. Han har lyft Karim Benzema men fransmannen har också lyft brassetalangen. Såg ni bilderna inför derbyt när Benzema gav långa instruktioner till Vinícius under uppvärmningen, för att avsluta med en stor kram? Han verkar axla mentorsrollen och det är någonting som speglat av sig även på planen.

Ett av de andra nya namnen som jag tror många har bekantat sig med för första gången de senaste veckorna är Sergio Reguilón. Inte lika naivt offensiv, vilket på många sätt är charmigt med Marcelo, utan en säkrare pjäs bakåt. För den sakens skull ingen dålig spelare i attackerande riktning heller.

Derbyt blev lite av uppkörning för Reguilón. Han satt på läktaren i El Clásico och såg Marcelo bli uppsnurrad ett par gånger av Malcom. Det här var chansen att cementera sin plats på allvar.

Annons

Det gjorde han också.

Fem raka ligastarter för Reguilón nu. Fem raka Real Madrid-segrar.

Jag kan inte komma på senast en så pass okänd spelare trampade rakt in och tog för sig på det sättet som Sergio Reguilón har gjort i Madrid. Det kanske var när Raphaël Varane slog igenom.

***

På tal om Malcom. En oerhörd överraskning i Barcelonas Clásico-elva – men snacka om att leverera när möjligheten ges.

Han kanske har en framtid i blårött ändå?

***

I och med Barcelonas tapp på San Mamés i går kväll så skiljer nu bara sex pinnar mellan Barça och Real Madrid. Samt ytterligare en poäng till Atlético som nu är trea.

El Clásico återstår. Barcelona och Atleti ska mötas senare i vår. 15 omgångar kvar.

Nog finns det en guldstrid att se fram emot.

***

Villarreal-mörkret fortsätter. Laget har hamnat i en ond spiral och inte lyckats ta sig ur densamma.

Annons

***

Leganés-Betis 3-0 och Valencia-Sociedad 0-0 där Dani Parejo, som annars varit oerhört bärande för Valencia de senaste veckorna, såg oerhört vilsen ut.

Redan fokus på Copa-returen i Betis och Valencias läger?

Jag trodde först, precis som det varit tidigare genom åren, att returmatchen spelas nu i veckan. Men då är ju de europeiska turneringarna tillbaka. Copa del Rey får vänta ett par veckor till. Därför ännu mer anmärkningsvärda bottennoteringar. Kanske främst för Betis. Att Valencia inte vinner hemma mot Real Sociedad är i dessa tider inte lika häpnadsväckande.

Insatserna meddelar dock hur mycket cupen faktiskt betyder.

***

Sanslöst imponerad av Getafe. Gjorde ett litet ryck i Europa-kampen och distanserade sig ytterligare ifrån flera lag där bakom.

Men det blir så klart ett annat Geta nästa säsong. Det kommer hagla erbjudanden för tränaren Pepe Bordalás i sommar och det återstår att se vilket som är mest attraktivt.

Annons

På tal om Getafe bjöds ju Jaime Mata på säsongens assist – av Celtas målvakt Rubén Blanco.

Ett klassiskt hjärnsläpp!

Publicerad 2019-02-11 12:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto