Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Huvuden kommer rulla – nu blir det renovering i Madrid

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

På sex dagar har Real Madrid gått miste om samtliga titelchanser den här säsongen.

Den värsta veckan för klubben på väldigt, väldigt länge.

Vi borde fråga oss vad strategin egentligen var efter att Zinedine Zidane och Cristiano Ronaldo lämnade fortet. Att Real Madrid inte har något utpräglad sportchef är säkert en del i problematiken. Hur har president Florentino Pérez resonerat egentligen? Det är knappast brist på kapital.

Real Madrid har vunnit Champions League tre år i följd och har alltid som målsättning att vinna alla turneringar. Det är väl inte annat än enkel matematik att begripa logiken i att två profiler fattigare innebär stora kontraster.

ANNONS

Det är komiskt att Thibaut Courtois var det största namnet som värvades in förra sommaren. På en position där redan världsmålvakten Keylor Navas fanns till förfogande. Nu står Courtois med brallorna nerdragna och har upplevt sin kanske sämsta säsong på seniornivå.

Det säger förstås inte att han är en dålig målvakt och en långsiktig felrekrytering av Real Madrid. Det kommer säkert bli bra, det tror jag. Men var han nödvändig? I det här skedet? Med facit i hand var han kortsiktigt en nergradering. Till och med där Madrid förstärkte och satsade stora pengar blev det sämre. Pengarna borde spenderats på andra positioner.

Något annat som slår en är tajmingen från Zidane. Han lyckades vända en negativ trend till något positivt ett par säsonger i rad – trots att det stundtals såg sådär ut. Kanske kramade han ur precis allt ur det som fanns. Lyckades motivera och pricka in topparna i rätt lägen. Kanske såg han vad som väntade runt hörnet.

ANNONS

Ett kopiöst fall för ett lag med världsspelare som aldrig sett mindre motiverade ut.

Nu kommer huvuden börja rulla. Det krävdes ett fiasko av den här digniteten för att göra det definitivt. Utrensningen och renoveringen av truppen – som borde skett för ett par år sedan – kommer i sommar i stället.

Jag tror Santiago Solari blir kvar för stunden, men mer tveksam om han leder laget nästa säsong. Blir det en tränare likt José Mourinho som anländer och får stort inflytande när det gäller värvningar? Vilka blir stommen i truppen? Vilka fler än Gareth Bale & Marcelo kommer få kalla handen? Och vilka blir namnen som ska utgöra den “nya Galacticos-eran”?

Den kanske största frågan är om Florentino Pérez överhuvudtaget blir kvar som president. Många supportrar i den spanska huvudstaden skriker redan efter hans avgång. Senast Real Madrid gjorde en så här dålig säsong och var helt borta från samtliga titlar i ett så tidigt skede var säsongen 2005/06. Då avgick Pérez.

ANNONS

***

Ajax, för övrigt. Vilken jävla fotboll.

Johan Cruyff hänger där uppe bland molnen och kan förmodligen inte le bredare.

Dusan Tadic! Frenkie de Jong! Matthijs de Ligt! Hakim Ziyech!

Och så ett supermål från Lasse Schöene. Hade han lärt sig av Leo Messi hur man överlistan Thibaut Courtois från den typen av frisparksläge?

Jag var ju inte med på den tiden då Ajax var en stormakt på den europeiska scenen. Men det här måste väl vara det bästa på i alla fall ett decennium. Kanske två.

Ett lag som knappast är i kvartsfinal för att stanna upp och betrakta sina motståndare.

Publicerad 2019-03-06 00:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto