POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
14v

Utomjordisk Lionel Messi – Barça tappar aldrig titeln

Twitter: @pinthorp

Vilken sanslös uppvisning Lionel Messi bjöd på i går. Bland det värsta – sagt i positiv mening – jag har sett på länge. Målen han gör är samtliga konstverk i sig.

En drömfrispark. En 2-0-snärt som genomförs i hög fart, med tre spelare runt sig och dessutom med ett tillslag tekniskt elegant. Och sen ett fullbordat hattrick med ett mål som är utomjordiskt.

Det är sällan åtminstone jag blir helt häpen när jag ser argentinaren spela fotboll nu för tiden. Han slår rekord på rekord, han har gjort över 50 hattrick i sin karriär och lyft alla titlar som går med Barcelona. Men den här insatsen, det där sista målet var verkligen någonting alldeles extra.

Det känns som fusk att ha en Messi i laget. Hur ska Barcelona ens kunna förlora en ligatitel över 38 omgångar? Det känns helt orealistiskt.

Men samtidigt som det blir spännande att se Barcelona den dagen så Messi inte finns att förlita sig på så kvarstår det som alltfler understryker efter att ha sett denne lille fotbollsspelare varje vecka. Låt oss bara njuta av det här.

Det som är komiskt i sammanhanget är att Luis Suárez vilken annan match som helst hade dragit åt sig mest uppmärksamhet. Assisten till Messis 2-0 är sagolik. Att uppfatta den löpningen bakom sin egen rygg, att bemästra passningen med klacken som dessutom sitter perfekt i Messis löpning är inget annat än extraordinärt. Sen gjorde han ett helt okej mål därefter också.

Men han kan nog leva med att kollegan får rubrikerna. Barcelona marscherar med lätta steg mot ytterligare en ligatitel trots att det återstår hela tio omgångar.

Tack för uppvisningen!

***

Zinedine Zidane tillbaka på Real Madrids tränarbänk. Då startade Keylor Navas mellan stolparna igen (och var fantastiskt mot Celta), Isco trampade in i elvan för första gången sedan oktober (när det gäller La Liga) och svarade för mål & Marcelo återfanns som vanligt ute till vänster och levererade en ganska patenterad Marcelo-assist.

Jag skulle ljuga om det kändes som “det gamla” Real Madrid. Nog var det inte hundraprocentigt, nog saknas alltjämt en del spets, men det var kul att se så många hungriga spelare och framför allt de som haft det tungt under Santiago Solari.

Den sistnämnde kom in i ett väldigt svårt läge, det är tufft att måla fan på den väggen utan att ha full koll på spelet bakom kulisserna. Men nog går det att ifrågasätta hans hantering av vissa spelare. Att en lirare som Isco aldrig fick starta i La Liga under Solari är oerhört anmärkningsvärt.

Trots att det inte finns så mycket sportsligt att spela för den här våren känns sluttampen av säsongen ändå spännande ut Madrid-perspektiv. Det är många som spelar för framtiden – oavsett om den finns i den spanska huvudstaden eller ej. Det är upp till bevis för väldigt många.

***

Det har äntligen börjat lossna för Villarreal. Trots underläge 0-1 hemma mot Rayo i paus upplevdes aldrig någon naivitet i spelet. Nygamle tränare Javi Calleja vill spela den fotboll som Villarreal alltid har spelat – och till slut visade sig den spelmässiga kvalitetsskillnaden mellan lagen.

Det blev 3-1 för den gula ubåten som befäster sin plats på säker mark.

***

John Guidetti inhoppare och matchvinnare för Alavés borta mot Huesca.

Lagets tolfte seger för säsongen. Bara tre lag – Barcelona, Atlético & Real Madrid – har vunnit fler.

Ofattbart imponerande och kvar på femteplatsen.

Hoppas det här ger ringar på vattnet för JG framöver. Nu gjorde förvisso Jonathan Calleri också mål, men det är i första hand övriga anfallare som svensken konkurrerar med om speltid. Calleri känns ganska bofast som etta i anfallet just nu.

Publicerad 2019-03-18 kl 10:59

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå