Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelarflykt i Atlético i sommar?

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Två planenliga segrar för Luis Enriques landslag när EM-kvalet tog sin början – men ack inga insatser som doftade guld. Å andra sidan är det först om 1,5 år som det nya “La Roja” ska vara på topp. För att Spanien skulle missa EM-slutspelet känns högst osannolikt.

Trots bara fyra mål framåt (inget spektakulärt facit när Norge och Malta stod för motståndet) fanns en del positiva grejer att ta med sig in i framtiden.

Sergio Ramos betydelse för det här laget är enorm. Ännu större än i klubblaget. Han är den självklare ledaren i truppen och Luis Enrique har också belyst vikten av att ha Ramos som kapten. Alltid professionell, oerhört skicklig på att få nya spelare att känna sig välkomna och alltid en som visar vägen på planen.

ANNONS

Sedan kan man peka på en bristfällig scouting från den norske keepern. Ramos skickade alltså in sin åttonde (!) “Panenka-straff” i karriären när han avgjorde på Mestalla. Det är en lika låga odds att han chippar in straffarna mitt i mål som att Zlatan Ibrahimovic sätter den hårt och lågt till vänster om målvakten.

Även Jordi Albas återintåg i landslaget (var petad under en tid) framstår som alltmer vital. Det finns ingen annan vänsterback som är i närheten, även om ett par knackar på dörren och José Luis Gayá må vara näst på tur. Alba har utvecklat sina offensiva färdigheter och är mycket bättre när det gäller värderingar och inspelet på ett tillslag. Det har vi sett i Barcelona och nu också i landslaget.

Av de mer färska ansiktena i landslagsdressen gillade jag att se Sergio Canales. Det känns som han kan bli en naturlig del av den här EM-truppen hela vägen. Detsamma gäller Álvaro Morata, som gått in och ur i landslaget under flera års tid. Han har fått en rejäl nytändning i Atlético och ser ut att återfunnit glädjen igen. Dessutom är han den anfallare som är bäst lämpad att spela centralt i ett 4-3-3 om man både vill ha en duktig kombinationsspelare samt en stark gubbe inne i boxen.

ANNONS

Det skulle dock förvåna väldigt om inte Thiago, Koke och även Paco Alcácer inte är med i nästa trupp, så länge de är skadefria.

***

Det blir en oerhört spännande sommar att följa i Atlético Madrids läger. Lucas Hernández, som går knäskadad, har redan spelat sin sista match i huvudstadsklubben och är presenterad som ny spelare för Bayern München.

Oavsett den höga prislappen är det ett oerhört tungt tapp. Vilket också skulle göra en Diego Godín-förlust extra kännbar. Lucas var arvtagaren i den där backlinjen.

Det är knappast Stefan Savic och José María Giménez som kommer bilda mittlås när nästa säsong drar igång. Här kommer det hända grejer.

Generellt känns det som att det kan bli en stor spelaromsättning i Atlético. Thomas Partey har varit i ropet de senaste dagarna, Manchester City jagar Saúl Ñíguez och allas vår Antoine Griezmann lär knappast vara involverad i färre rykten den här sommaren.

ANNONS

Det kommer bli en frejdig sommar i Madrid.

***

Vilken kanonhelg vi har framför oss. Barcelona-derby på lördag, följt av ångestfighten Celta Vigo-Villarreal och supermatchen Sevilla-Valencia på söndag. Bara tre pinnar skiljer lagen just nu i kampen om Europa.

Därtill ska Alavés – förhoppningsvis med John Guidetti i laget – möta Atlético hemma.

Direkt efter helgens omgång 29 väntar veckospel i La Liga och stormatcherna avlöser varandra. Nu går vi in mot slutspurten och det ska bli fantastiskt kul.

Publicerad 2019-03-29 17:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto