POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Getafes veteran gör bästa säsongen i karriären

Twitter: @pinthorp

Det går inte sluta imponeras av Getafe. Efter en ganska tung månad kändes det som att klubbens dröm om Champions League gled allt längre ifrån verkligheten.

Sedan slogs Sevilla tillbaka med 3-0. Ett häpnadsväckande starkt resultat mot en av direktrivalerna. Med tanke på att inbördes går före målskillnad i La Liga (Getafe vann även borta mot Sevilla tidigare under säsongen) kan den här segern bli helt avgörande i slutändan.

Sedan kanske inte 3-0 speglade matchen till punkt och pricka. Sevilla blev sårade av Sergio Escuderos utvisning och Getafe fick verkligen matchen dit de ville. Men det tar inte på något sätt bort prestationen.

Förutom den kollektivt ramstarka defensiven – som varit El Getas stora vapen under säsongen – är Jorge Molina värd ett extra omnämnande också. Veteranen som hunnit fylla 37 gör alltså sin bästa säsong i karriären, det vill jag påstå. Han gjorde 13 mål i La Liga för ett antal år sedan i Betis, då med Rubén Castro som radarpartner. Men i Getafe är han mycket mer än bara en målskytt. Han är kapten och en stöttepelare att luta sig emot när det blåser.

När han lämnade La Liga för Getafe och Segundan för snart tre år sedan var jag tämligen övertygad om att vi hade sett det sista av Molina på den stora scenen. Uppenbarligen inte. Han var med och sköt upp Getafe (gjorde 22 mål under första säsongen) och har nu gjort över 20 baljor i La Liga sedan comebacken.

Med en omgång mitt i veckan att spana mot så ligger ju Getafe-Real Madrid väldigt bra till på torsdag. Nu har väl inte Madrid särskilt mycket att spela för, men undra om ett derby varit mer hett för Getafes räkning? Coliseum kommer fyllas.

***

På tal om Real Madrid så besegrades Athletic övertygande hemma på Bernabéu i går. Karim Benzema gjorde hattrick och är nu uppe i totalt 30 mål den här säsongen.

Det är en fantastisk siffra.

När många gått ner sig och tagit lite för lätt på uppgiften den här säsongen har Benz gjort det motsatta. Han hade behövt med draghjälp i offensiven för att det här skulle leda till någonting större för Real, men på en individuellt plan har fransmannen inte varit annat än vital.

***

Låt mig tjata, men just nu ser Gonçalo Guedes ut att vara en av världens bästa spelare.

När han är i den här formen är han på en helt egen nivå i Valencia.

***

Såg ni Mikel Merinos framspelning till Juanmis mot Barcelona? Det som alltså resulterade i 1-1-målet.

Måste vara säsongens assist, i alla fall i La Liga. Makalös känsla och precision i den.

Real Sociedad gjorde en bra match och förtjänade kanske mer. Jordi Alba blev något oväntat matchvinnare och Barça tog ytterligare ett steg närmare att faktiskt säkra den där ligatiteln.

Borde bli hemma mot Levante om ett par omgångar.

***

Kul att John Guidetti tog chansen från start och nätade för Alavés hemma mot Valladolid.

Men andra halvlek symboliserade lagets tyngre vår ganska bra. Ändå har Alavés alla chanser i världen att faktiskt fixa en Europa-plats, eftersom det högst sannolikt lär bli så att plats sju i ligan också genererar EL-kval. Detta eftersom Barcelona och Valencia möts i Copa del Rey-finalen.

Alavés-Barça redan i morgon tisdag när veckoomgången rullar igång.

Publicerad 2019-04-22 kl 15:57

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå