Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Valencia gav tydliga svar – har inte gett upp i kampen om CL-platsen

Twitter: @pinthorp

ANNONS

Sevilla skrämde iväg sig på egen hand, men Valencia har knappast gett upp hoppet. Det är bara tre pinnar upp till Getafe i kampen om den där sista Champions League-platsen och skulle fallet bli så att lagen hamnar på samma poäng får Valencia biljetten in till fotbollens finaste rum på grund av bättre inbördes.

Det kan ju rent av bli så att även Sevilla hamnar på samma antal poäng som Geta & Valencia. Då blir det först en minitabell där alla lagens inbördes möten räknas samman. Då går Sevilla lottlöst. Har bara tagit en poäng på fyra matcher mot direktrivalerna den här säsongen.

Med två omgångar kvar räknar åtminstone jag med att det därför står mellan Getafe och Valencia. Som sagt tidigare har det blåklädda laget från utkanten av Madrid allt i egna händer. I det här läget, som snacket har varit och som säsongen artat sig så är CL-platsen deras att förlora.

ANNONS

Det klart att en femteplats hade med tiden varit hur fantastiskt som helst. Den bästa i klubbens historia, rent av. Men när fotbollens finaste turnering och en skattkista som Getafe bara kunnat drömma om börjar nog en del tankar hägra.

Nu väntar Barcelona borta, som förvisso inte kommer spela bästa laget på Camp Nou men likväl spelar sin sista hemmamatch för säsongen, följt av ett Villarreal som inte omöjligt har överlevnad att spela för i sista omgången.

Valencia gjorde fullkomlig slarvsylta av Huesca vars La Liga-sejour blev ettårig (däremot hoppas jag vi får se Enric Gallego på översta hyllan även nästa säsong). Santi Mina hade en sån där Santi Mina-match som han har nån gång i halvåret och den sprudlande offensiven med vasst kantspel och mycket kombinationer har vi sett alldeles för lite av från Valencia. Det har varit lite mer pragmatisk fotboll vilket förvisso gjort laget svårslaget. Nu var det full fart och en passning till Getafe att kampen om fjärdeplatsen kommer pågå in i det sista.

ANNONS

Något liknande på torsdag och en Europa League-final kanske stundar. Men då gäller det att mer än bara offensiven fungerar riktigt bra.

***

Snart kan vi hälsa Osasuna välkommen tillbaka till La Liga. Leder just nu Segunda División med ett tillräckligt stort försprång att ett par förluster under slutspurten ändå hade räckt för att avancera.

Det ska bli intressant att se vad som händer med Rober Ibáñez nästa säsong. Är utlånad från Getafe och har varit fullkomligt fenomenal den här våren i Osasuna. Får han månne chansen att spela Europa-spel med El Geta?

Blir det inte en återkomst till Getafe lär många klubbar stå på rad för att roffa åt sig honom.

Oavsett i vilken klubb vi ser Ibáñez tror jag Osasuna är mer än redo för att etablera sig i La Liga igen.

Kring den sista direktplatsen kommer det bli en rysare. Granada, Albacete och Mallorca gör framför allt upp om den och strax bakom finns klassiska tungviktare i Deportivo La Coruña, Málaga, Cádiz och Real Oviedo.

ANNONS
Publicerad 2019-05-07 kl 00:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto