POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Blick mot La Liga 2019/20 - del 2

Twitter: @pinthorp

EIBAR
En ny enastående säsong från Eibar under ledning av José Luis Mendilibar. En härlig krydda till säsongen och ett lag med många frejdiga spelare. Behålla stommen blir viktig, men skulle man sälja en spelare som Joan Jordán till slut hade det väntat en del stålar på andra sidan. Jag är ganska övertygad om att Eibar kommer få behålla stora delar av sin trupp och således kunna bygga vidare.

ESPANYOL
Jaha, helt plötsligt väljer Rubi att lämna sitt projekt i Espanyol när han lyckats ta klubben hela vägen ut i Europa. Snöpligt. Å andra sidan enklare att locka tränarnamn med både en ganska fin trupp och ett Europa-spel att peka på. Viktigare att behålla än förstärka. Blir svårt att ersätta Óscar Melendo, Borja Iglesias och Marc Roca om samtliga försvinner. Tyvärr ser Mario Hermoso ut att redan vara förlorad. Risken finns att det blir en dominoeffekt och att många nycklar lämnar.

GETAFE
Har redan lyckats med det viktigaste – förlänga med tränaren Pepe Bordalás. En del spelare kommer lämna vilket är fullt logiskt. Samtidigt återvänder ett par spelare från lån som gjort väldigt starka vårar (Robert Ibáñez i Osasuna inte minst, han borde Getafe satsa på) och Europa-spelet bör också kunna locka en del. Getafe går en oerhört intressant sommar till mötes, men budgeten är fortfarande begränsad.

GRANADA
Det är ett annorlunda Granada vi välkomnar tillbaka till La Liga jämfört med föregående sejourer. Då ägde Pozzo-familjen klubben och satsade aldrig helhjärtat i Spanien. Nu är det en kinesisk affärsman som äger Granada och i stället för ett ihopplock säsong för säsong med majoriteten inlånade spelare är det nu helt omvänt. Tränaren Diego Martínez har lyckats bygga ett slagkraftigt lag som imponerade i La Segunda. Ska tidigare Betis-talangen Álvaro Vadillo äntligen flyga på allvar? Fede Vico är en annan spännande offensiv spelare. Framför allt kan det behövas plockas in en del rutin till den här relativt unga truppen. Det lär bli en kamp om överlevnad.

LEGANÉS
Efter att ha klarat sig kvar med hjärtat i halsgropen ett par säsonger i rad gjorde Leganés sin bästa säsong någonsin. Hade många spelare på lån förra säsongen och den sportsliga ledningen kommer vi gnugga rejält i sommar. Känslan är att det kommer bli tufft, Mauricio Pellegrino kvar som tränare blir en stor nyckel.

Publicerad 2019-06-26 kl 20:51

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto