POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Blick mot La Liga 2019/20 - del 4

Twitter: @pinthorp

REAL SOCIEDAD
“Real Scandinavia”? Blir så klart ett lag som är extra intressant att följa i och med Alexander Isaks ankomst. Kan få sällskap av fler skandinaver. Framför allt lämnar den offensiva satsningen frågan öppen kring vad som händer med Willian José. Min magkänsla säger att han lämnar. La Real kan få väldigt bra betalt och det finns många anfallare som knackar på dörren, även om ingen just nu är lika etablerad. Ur ett offensivt perspektiv vore det betydligt värre att tappa Mikel Oyarzabal. Mycket kan hända innan transferfönstret stänger men just nu verkar han bli kvar. Real Sociedad har en fin trupp med stor utvecklingspotential. Det är läge för spelare som Igor Zubeldia och Ander Barrenetxea att ta ännu större steg. Om allt faller på plats blir det en strid om Europa.

SEVILLA
Monchi tillbaka och långt kritat kontrakt med Julen Lopetegui som är tillbaka i hetluften. Jag tror han kommer få tid och rum i Sevilla och att hans fotbollstänk kan gifta sig bra i den miljön. Pablo Sarabia är förlorad, blir jättesvår att ersätta. I övrigt är känslan att inget tapp hade varit förfärligt. Låt se vad Monchi kan trolla fram den här gången, men Joan Jordán känns ju som en typisk Sevilla-värvning som kanske har ytterligare en nivå till i sig, även om jag har svårt att se något underverk i spåkulan. Hakim Ziyech? Vore en fantastisk profilvärvning. Hade dessutom fått utrymme att glänsa och ta plats som i Ajax. Kanske rent av det perfekta steget. Och den typen av värvningar krävs för att Sevilla inte ska halka ännu längre ifrån toppen.

VALENCIA
Det topplag som kanske känns mest harmoniskt inför den här sommaren. Lyssna hur det låter. Sällsynt att Valencia kopplas ihop med harmoni det senaste decenniet. Men just nu mår klubben ganska bra. Det finns kontinuitet med Marcelino och ett lag som bara kommer bli spetsigare. Den stora transferfrågan är vilka förändringar som sker i anfallet. Jag har svårt att se att Valencia ska ta nästa steg med Rodrigo Moreno, Kévin Gameiro och Santi Mina som forwards. Det krävs mer spets. Om svaret är Maxi Gómez? Eller att flytta upp Gonçalo Guedes högre upp i banan? Vi får se. Men ska Valencia nosa på högre tabellplaceringar och ta sig långt i Champions League krävs en anfallare som är pålitlig. Det blir sommarens stora utmaning. Truppen hade också mått bra av en ny konkurrerande högerback (typ Pedro Porro från Girona). I övrigt ser det väldigt bra ut. Ung trupp där många individer har stor potential för att göra ännu större framsteg, både etablerade aktörer som Carlos Soler och José Gayá, men också yngre lirare som Kang-In Lee och Ferrán Torres.

VALLADOLID
Löste kontraktet innan sista omgången. Blir det en större satsning från Ronaldo nu? Nja, tveksamt va. Har haft en del inlånade spelare som varit viktiga och kan bli tuffa att ersätta. Sportsliga ledningen behöver göra ett grovjobb. Andra året efter ett avancemang i seriesystemet är ofta svårare. Jag befarar att så blir fallet för Valladolid. Duktige mittbacken Fernando Callero och finsnidaren Óscar Plano vore värdefulla att behålla.

VILLARREAL
Har fortsatt ett namnstarkt lag på pappret, men att så oerhört många levererade så långt under sin normala standard samma säsong var sannerligen märkligt. Trots en rejäl missräkning (en rimlig ambition var Europa-spel vilket klubben budgeterade med) finns alla förutsättningar att snabbt studsa tillbaka till toppskiktet. Har en så pass stabil grund att stå på och en god ekonomi. Har Carlos Bacca en säsong till i sig på högsta nivån? Hade svårt att platsa ifjol och sitter på en tung lönepost. Tappar Pablo Fornals som tillsammans med Santi Cazorla var kanske bäst när det gällde som mest under slutet av förra säsongen, men det finns flera många underifrån som är redo att fylla på. Framför allt lär superlöftet Samuel Chukwueze, så länge han blir kvar, ta nästa stora kliv. Där har Villarreal en guldklimp. Oavsett vad hade laget mått bra av ett par spetsvärvningar.

Publicerad 2019-06-29 kl 16:30

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto