Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

UD Ibiza – snart i en La Liga nära dig?

Twitter: @pinthorp

Bloggen är tillbaka efter en semestermånad. Fulltankad med idéer och framför allt ett oerhört tagg inför den kommande säsongen. Tur att den inte är många dagar bort.

Alexander Isak har redan börjat vräka in mål i Real Sociedad. João Félix såg nästan oförskämt bra ut för Atlético i träningsmatchen mot Real Madrid. Hur ska Atletis nya defensiv stå sig? Kommer Reals brassar ta nästa steg? Och Eden Hazard, gifter sig belgaren bra med sin nya klubb? Grizi och Frenkie i Barça! Nabil Fekir i Betis! Typ hundra nya spelare i Monchis nya Sevilla! Och så lite traditionsenligt kaos i Valencia…

ANNONS

Ja, vi kan hålla på i en evighet. Det finns så mycket att spekulera kring innan säsongen drar igång på fullt allvar. Mer om det senare.

Innan vi tar sats mot La Liga 2019/20 tänkte jag fokusera på en klubb i de lägre divisionerna. Men som möjligen kan vara på väg uppåt.

Jag har nämligen hunnit semestra lite i Spanien i sommar. Eller ja, Spanien och Spanien. Jag besökte en av de mest mytomspunna och famösa öarna i världen – Ibiza.

Det tillhör ju så klart Spanien, men det känns som något annat. Även om jag måste tillstå att den kulinariska upplevelsen var betydligt bättre än vad jag hade väntat mig. Ett stort plus.

Det bor bara cirkus 150 000 på Ibiza året om. Sommarmånaderna blir det något helt annat. Ön invaderas av festglada människor (tyvärr även Magaluf-britter) världen över men också en hel del inhemska turister som vill hitta till de paradisiska stränderna.

Fotbollen då? Jo, jag hörde mig för med taxichaufförerna och pratade bland annat med en lirare som själv spelat fotboll på semiprofessionell nivå i katalanska klubben Sant Andreu för några år sedan. Han var också noggrann med att påpeka att han minsann spelat mot både Neymar och Coutinho när han var två äpplen hög och att han spelat i samma regionslag som Isco. Han sa också att att Isco alltid var sämst tränad men att det inte hjälpte för att störa hans överlägsenhet.

ANNONS

Framför allt berättade han att Unión Deportiva Ibiza är på gång. Något som alltfler jag frågade också hävdade.

“Inom fem år har Ibiza ett lag i La Liga”.

Jag var ju tvungen att göra en del research och det visade sig att det fanns substans.

UD Ibiza ägs av Salvo-familjen och Valencias tidigare mycket omtyckte president Amadeo Salvo är den som styr klubben med järnhand. Han inledde sitt projekt på Ibiza för fyra år sedan. Från en amatörnivå återupplivade Salvo och hans familj, som äger teknikföretaget PowerElectronics, UD Ibiza genom att betala av alla skulder och få klubben på fötter.

Nu har UD Ibiza avancerat två hack i seriesystemet och befinner sig i Segunda B, vilket motsvarar den tredje högsta divisionen och bara ett steg ifrån proffsskiktet.

Förra säsongen slutade UD Ibiza sexa i Segunda B. Då lett av den gamle Valencia-profilen Rufete, som tidigare också jobbat inom Valencias organisation och därifrån känner Amadeo Salvo väl. Nu har Pablo Alfaro (tidigare mittback i bland annat Sevilla, Atlético Madrid & Racing Santander) tagit över. En tränare på frammarsch och vars senaste uppdrag var i Mirandés där han gjorde ett bra jobb och var nära att ta klubben till Segunda División.

ANNONS

Vi får väl se om Alfaro är rätt man att utveckla laget och lyckas ta ännu ett steg uppåt i systemet. Bakom UD Ibiza finns i alla fall helt annat kapital än tidigare, en skicklig president i Amadeo Salvo och som han själv uttrycker det “ett varumärke och en ö som alltid varit fotbollsrelaterad eftersom spelare, presidenter, agenter och andra viktiga personer inom fotbollen ständigt återkommer till ön och potentialen är enorm”.

Jag kommer åtminstone hålla ett extra öga på vad UD Ibiza kan hitta på den kommande säsongen och framöver.

Snart kanske Balearerna har mer än ett lag i La Liga.

Publicerad 2019-08-03 kl 15:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto