POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Pensionera dig aldrig, Aduriz!

Twitter: @pinthorp

38 år och evigt ung. Jag vågar redan nu påstå att en av säsongens mest minnesvärda ögonblick ägde rum på San Mamés i går kväll.

Nyligen deklarerat att det blir sista säsongen. Hoppar in med ett par minuter kvar i premiären mot Barcelona. Ställningen 0-0. Fulla hus på hemmaplan.

Manusförfattaren hade inte kunnat få ihop det bättre än att Aritz Aduriz kliver in – och mottager det dittills högsta jublet på arenan – och snedcyklar in segermålet på ett enastående sätt.

Legendariskt ögonblick på alla sätt och vis.

Bara Leo Messi har gjort fler mål än Aduriz i La Liga av de aktiva spelarna i dag. Det bevisar också vilken stor spelare vi pratar om.

38 år och evigt ung. Aduriz, pensionera dig aldrig!

***

Matchen i sig då? Bortsett från en stark Athletic-inledning med en hotande Iñaki Williams och den stora kulmen i slutminuten var det en ganska trött premiär.

Slarvigt, ofokuserad och idéfattigt Barcelona. På slutet ett ganska tröttkört Athletic.

Det går att peka på väldigt många saker som inte fungerade i Barcelona. Antoine Griezmann rörde knappt bollen och såg vilsen ut. Ousmane Dembélé hittade inte rätt i sin roll. Båda offensiva mittfältarna – Sergi Roberto och Carles Aleña – som något överraskande startade blev utbytta vilket tydligt signalerade om ett misslyckat drag från Ernesto Valverde.

Att Rafinha, som kom in för en skadad Luis Suárez redan i den första halvleken, var Barças klart bäste spelare säger en hel del. Med allt respekt för Rafinha. Hans insats lovade verkligen mer. Men det är inte han som ska göra skillnad. Han har varit på väg bort i stort sett hela sommaren. Det är inte han som ska hålla skeppet ovanför ytan.

Det är tidigt på säsongen, det är tidigt att dra några slutsatser. Men det är inte för tidigt att understryka hur viktig Leo Messi är för sitt lag.

***

Kan det verkligen stämma att Iñaki Williams hade sprungit 9,5 kilometer efter bara 42 minuter? Grafiken under sändningen sa så. Jag och Marcelo som kommenterade tittade länge på varandra innan någon vågade säga något.

Det måste vara något form av rekord. Om det nu stämmer.

Att han löper mycket vet vi. Men 9,5 kilometer på 42 minuter fotboll?

***

Oerhört intressant lördag som vi tar oss in i. Real Madrid ska in i elden på Balaídos mot ett spännande och offensivt präglat Celta.

Detta utan Eden Hazard (skadad 3-4 veckor), men med både Gareth Bale och James Rodríguez i truppen. Två spelare som Zinedine Zidane varit ganska tydlig med att han velat ha bort under sommaren. Nu är det inte omöjligt att båda spelar premiären.

Däremot är läget förstås helt annorlunda vad gäller James. Han är fortsatt väldigt omtyckt av fansen. Jag såg en omröstning häromdagen, minns inte om det var Marca eller AS, där en klar majoritet av supportrarna gärna ser James i den vita tröjan kommande säsong.

***

Gläder mig väldigt till att kommentera Valencia-Real Sociedad i kväll.

Som alltid lite stormigt kring Valencia med turbulens mellan sportsliga ledningen och ägaren Peter Lim, och en storstjärna i Rodrigo Moreno som senaste dagarna varit på väg bort. Men kollar vi bara på laget är det på pappret bättre än förra säsongen. Gonçalo Guedes med en rejäl försäsong och målgarantin Maxi Gómez lovar guld och gröna skogar för Valencias offensiv.

Real Sociedad då? Har en desto mer svajig defensiv där laget är klart beroende av Diego Llorente, men en sprudlande offensiv där det snarare känns som lyxproblem för tränare Imanol Alguacil. Många duktiga spelare konkurrerar om platserna framåt. Alexander Isak är så klart en av dem.

Förhoppningsvis gör han ligadebut på Mestalla i afton.

Publicerad 2019-08-17 kl 15:41

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå