POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Frisläpp Rafinha, Barcelona!

Twitter: @pinthorp

Parallellt med att säsongen redan är igång ska trupperna färdigställas. La Liga-klubbarna har lite mer än en vecka på sig att hinna få alla lagbyggen på plats, och nu börjar klockan ticka och viss uns av desperation börjar infinna sig på sina håll.

En transfersaga som jag har följt under sommaren är Rafinha. Brassen som fortfarande tillhör Barcelona, och var lagets bäste spelare i premiären mot Athletic, har varit på väg ut genom exit-dörren hela sommaren.

Valencia har tydligt kopplats ihop med Rafinha, men klubbens ägare Peter Lim har inte varit lika öppen för den rekryteringen som sportchefen Mateu Alemany. Det sägs också vara en utlösande faktor till bråket tidigare i somras, där den sistnämnde stod på branten och var nära att lämna klubben.

I veckan har det återigen varit mycket rykten som placerar Rafinha i Valencia. En av anledningarna till att Peter Lim inte vill hosta upp pengar för att knyta mittfältaren permanent är hans skadehistorik. Därför vore ett lån en bra deal, än mer eftersom Rafinhas kontrakt med Barcelona löper ut nästa sommar och han från och med januari kan signa gratis.

Men det är ju inte riktigt så enkelt. Barcelona vill och kommer lägga fram ett kontraktsförslag till Rafinha. Inte med avsikt för att behålla honom i klubben på sikt, utan snarare för att inte gå miste om pengarna. Dessutom finns en annan parameter, nämligen Barcelonas skadesituation. Rafinha kan konkurrera även i anfallet och just nu råder anfallskris i och med Luis Suárez och Ousmane Dembélés skador senaste veckan.

Det är uppenbart att Rafinha inte ingår i Ernesto Valverdes långsiktiga planer. Och att huvudpersonen själv vill spela fotboll regelbundet. Han vill vara en nyckelspelare och lira 40-45 matcher varje säsong. Känna sig värderad. Vara med och bygga någonting.

Det kommer han aldrig vara i Barcelona.

Men talangen är odiskutabel och en dag kan vi hoppas att Rafinha hittar rätt. Kanske blir det Valencia. Kanske blir det redan till hösten. Men det är många tuppar som ska samsas innan det blir realitet.

***

En spelare som definitivt har bytt klubb är Takefusa Kubo. Den 18-årige japanen har imponerat under Real Madrids försäsong och var initialt tänkt att spendera hösten i reservlaget Castilla.

Men nu blir det La Liga-fotboll för den offensive mittfältaren. Kubo har lånats ut till nykomlingen Mallorca, och ett redan starkt centralt mittfält blev över en natt ännu starkare i Palma-klubben.

En given anledning till att följa Mallorca lite extra den här säsongen.

***

En anledning att följa Villarreal den här hösten stavas Javi Ontiveros.

En personlig favorit som jag föll för totalt i Málaga. Yttermittfältaren är alldeles för bra för La Segunda och har nu kritat på för Villarreal.

Det är fortfarande defensiven som är ett frågetecken hos de gula ubåtarna men framåt ser det onekligen bra ut.

***

Andalusiskt derby rullar igång den andra ligaomgången i kväll. Betis-fostrade Álvaro Vadillo mot sin gamla antagonist Sevilla. Lär inte bli några större förändringar i Julen Lopeteguis elva efter premiärsegern mot Espanyol.

Däremot är Éver Banega tillbaka och han kan väl inte hållas utanför någon startelva. Gillade mycket av det jag såg från Sevilla förra matchen, inte minst tryggheten i spelet med boll och sättet man utnyttjade sina individuellt skickliga kantspelare.

Granada lär inte bjuda på någonting gratis. En av säsongens största matcher som väntar. Dessutom första La Liga-matchen på Nuevo los Carménes på flera år. Det blev ju 4-4 i Granadas premiär och jag ser ingen anledning till att vänta oss något annat än en målrik historia även i kväll.

Publicerad 2019-08-23 kl 15:11

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå