Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Upp till bevis för Eden Hazard

Twitter: @pinthorp

Fyra matcher men ännu ingen poäng från Eden Hazard i Real Madrid-tröjan. Är det läge att placera ett ordentligt frågetecken över belgaren?

Det klart att skadan under säsongsinledningar spelar roll och att det kan ta tid att komma rätt in i en ny miljö. Men hej, det är samtidigt Eden Hazard vi pratar om. En av världens bästa spelare de senaste åren. En prestigevärvning, en lirare som får lira på sin bästa position och med ännu bättre spelare än tidigare.

Jag tycker det finns anledning att kritisera och faktiskt börja ställa högre krav nu.

Hittills har Hazard avlossat fyra skott på mål. Det är i snitt ett per match, men inget avslut har hittat nätmaskorna. I derbyt mot Atlético kom han inte till ett enda läge. Han tappade bollen vid 17 tillfällen och i snitt förlorar han bollinnehav var femte minut.

Det är den spelstilen han har. Det är den spelstilen han måste tillåtas att ha för att vara leverera. Han måste kunna misslyckas för att lyckas. Men när siffrorna talar i sådan negativ bemärkelse och det offensiva spelet inte når några höjder alls har Hazard enbart varit en spelare som tappar boll.

ANNONS

Felipe Olcina borta på Madrid-baserade MARCA tar upp en rad punkter den här veckan. Bland annat belyser han att Hazard stod på 7+2 i Chelsea vid samma tidpunkt förra säsongen. Då var det en mycket piggare och lättare spelare. Det var den spelaren som Real Madrid betalade dyra pengar för i somras.

Så här långt har den spelaren lyst med sin frånvaro. Nu är Champions League tillbaka på Santiago Bernabéu i afton. Pressat läge för laget efter premiärförlusten mot PSG. Pressat läge för Eden Hazard som måste börja leverera.

Men kanske är det så enkelt som han själv påtalat. “Ett mål eller en assist så släpper det”.

Upp till bevis.

Publicerad 2019-10-01 kl 12:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto