Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

El Clásico i december och La Liga i Miami?

Twitter: @pinthorp

De flesta av er har säkert hängt med en del kring den nuvarande situationen i Katalonien. Det finns bra förklarat i den här artikeln.

Med tanke på det rådande kritiska politiska klimatet är El Clásico nästa helg i fara. Matchen som är tänkt att spelas på Camp Nou. Just nu bedömer det spanska fotbollsförbundet och ligan att det är en stor säkerhetsrisk att spela matchen, vilket inte är svårt att skriva under på.

Det har varit på tapeten att spela matchen på Santiago Bernabéu i stället, och lira vårens möte på Camp Nou. Klubbarna själva verkar helt emot det förslaget.

Lösningen kan bli att flyta matchen till 18 december. Det kan krocka med cupspelet, men kan vara en utväg som det går att hitta en lösning kring ändå. På måndag kommer ett möte med en omröstning ske, då kommer det spanska fotbollsförbundet ge ett besked.

Enligt Juan Antonio Alcalá från radiokanalen COPE kommer matchen med största säkerhet flyttas till december.

Fortsättning följer…

***

La Liga fortsätter sin kamp att flytta en ligamatch utanför landets gränser.

Redan sommaren 2018 meddelade ligan att en match per säsong skulle spelas utomlands som en del i ett 15-årigt partnerskap med Relevant Sports i linje med att marknadsföra ligan i Nordamerika.

ANNONS

Förslaget då var att Girona och Barcelona skulle mötas på Hard Rock Stadium i Miami. Det lät positivt från alla håll vid ett tidigt skede, men Barcelonas styrelse backade ut och hänvisade till “brist på samförstånd” mellan alla parter. Det hela hade inte godkänts från alla håll.

Nu har nästa hårdoffensiv till försök att placera en match på andra sidan Atlanten ägt rum. La Liga har lämnat in en begäran till spanska fotbollsförbundet om att Villarreal-Atlético (en match där Villarreal står som hemmalag), som är spelomgång 16, ska spelas i Miami den 6 december.

Villarreals president Fernando Roig till El Transitor: “Jag hoppas att det kommer realiseras den här gången. Både vi och Atlético har kommit överens om att spela i Miami. Jag skulle vilja att det finns ett samförstånd bland samtliga eftersom jag tror det skulle vara gynnsamt att ta La Liga utomlands”.

La Liga-presidenten Javier Tebas har tryckt hårt på att detta är precis samma väg att gå som NHL och NBA, som väljer att placera ut några matcher per säsong på andra kontinenter för att stärka varumärket och öka intresset utomlands.

ANNONS

Fortsättning följer…

***

Två kryss för det spanska landslaget på den nordiska turnén.

Ett landslag som trots en säkrad EM-biljett med två omgångar kvar fått en del skit. “Sämsta spanska truppen på många, många år” har många skanderat.

Det klart det går att vända vackra solskenshistorier som Jesús Navas och Santi Cazorlas återkomster till landslaget faktiskt är, till att det säger någonting större och negativt kring utvecklingen i Spanien.

Att de nya och för den stora massan obekanta namnen Mikel Oyarzabal och Gerard Moreno kommer in och startar viktiga kvalmatcher. Stjärnstatus, hallå?

Det pratas mycket om en generationsväxling i Spanien, men jag vet inte. Spelare kommer och går från kval till kval, så funkar det i alla landslag. Att Gerard Piqué och David Silva numera saknas är förstås tunga tapp. Men den stora generationsväxlingen i spansk landslagsfotboll skedde efter de gyllene åren. Då var det U21-hjältarna som tog EM-gulden 2011 och 2013 som skulle ta vid.

Och det går ifrågasätta deras insatser i landslaget. I klubblagen är många etablerade superstjärnor. Vi pratar om Koke, Isco, de Gea, Saúl, Morata & Thiago. Men i landslaget har de inte lyft. Och i det här EM-kvalet har många haft svårt att ens platsa i truppen.

ANNONS

Det kanske är charmigt att förbundskaptenen Robert Moreno väljer och vrakar bland så många spelare. Men någonting som Vicente del Bosque verkligen lyckades med var att bygga ett lag av vinnare. Han förbisåg Bruno Soriano i Villarreal trots att han på ett individuellt plan borde tagit plats i landslaget. I stället valde han att plocka med Mario Suárez från ett vinnande Atlético Madrid i flera trupper.

Var han en bättre fotbollsspelare? Mer lämpad i ett spanskt landslag? Nej.

Men han var en van vinnare.

Kanske är det ett problem för dagens Spanien. Till den senaste truppen var Villarreal den mest representerade klubben. Jag är helt övertygad om att Spanien har kvalité nog för att gå hela vägen och vinna mästerskapet nästa sommar. Men jag tror samtidigt att inträdet av de lite äldre, de som var med i den stora generationsväxlingen för några år sedan, är helt nödvändigt.

Spelare som Isco & Koke ska vara med i en spansk landslagstrupp. De hade platsat i de flesta andra landslag. Utpräglade storstjärnor och stora vinnare. Lite mer av den varan kan Spanien behöva.

Fortsättning följer…

Publicerad 2019-10-17 kl 15:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto