Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Atléticos stabbiga offensiv håller aldrig i längden

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Jag kommenterade Atlético-Valencia i lördags och hade skyhöga förväntningar på matchen.

Kanske inte väntade blir någon chanskavalkad, men åtminstone två lag som ville bevisa någonting. Det tyckte jag också vi stundtals fick se. Men det var en märklig match, såvida hur allt svängde så drastiskt i den andra halvleken.

Atlético var klart bättre i första. I andra gavs Valencia initiativet att hålla boll – vilket jag tror båda lagen köpte med hull och hår – men det var snarare Dani Parejos individuella kvalité som ordnade kvitteringen än lagets kollektiva förmåga att luckra upp trånga försvar.

Strax innan hade João Félix klivit av skadad – och Atlético hade genomfört samtliga byten. Helt plötsligt gick Valencia för segern. Jan Oblak stod emot. Sedan hoppade Kangin Lee in, tog ett vansinnigt rött kort, samtidigt som Francis Coquelin började halta omkring på planen och vips så svängde pendeln och Atleti var laget som gick för trean.

ANNONS

Det var väl kanske rättvist med 1-1 i slutändan. Atlético med tredje krysset på hemmaplan för första gången sedan 1983. Det kändes som laget förlorade två poäng och ytterligare mark som hade behövts i toppstriden. Valencia mer okej med en pinne.

Defensivt tycker jag Atlético har sett bättre och bättre ut. Både kollektivt och individuellt, där Felipe stuckit ut på slutet och varit enastående i mittförsvaret. Men det är knappast där skon klämt för Atlético genom åren.

Framåt är det oerhört uddlöst så här långt under säsongen. Samarbetet mellan Diego Costa och Álvaro Morata fungerar inte.

João Félix? Tröttnar efter timmen i varje match. Behöver ta för sig mer och bli ännu mer involverad.
Thomas Lemar? Känns som en skugga av sitt forna Monaco-jag.

Defensiven tar Atlético långt men knappast hela vägen i ett ligaspel utan en hyfsad offensiv.

ANNONS

***

Spelet har hackat, men poängen har trillat in. Det var väl bara en tidsfråga innan Real Madrid skulle åka på en käftsmäll. Kanske är det rent av bra med en kalldusch för att ta sig starkare in i framtiden.

Thibaut Courtois, Álvaro Odriozola, Isco & Luka Jovic fick samtliga minusbetyg i Marca.

Det går fortsatt vansinnigt trögt för Jovic när han väl för chansen, och det framstår alltmer tydligt för varje match som spelas att Real Madrid satsade på fel målvakt. Snacka om att skyffla iväg onödiga pengar.

Det här att spela med både Benz och Jovic har verkligen inte fungerat så här långt. Här har Zinedine Zidane mycket att jobba med. Ytorna som skapas bakåt när båda är på planen blev för kostsamt även mot Mallorca. Tidigare under säsongen såg vi ett Villarreal skapa väldigt många chanser när ytorna fanns centralt.

ANNONS

Förvisso försökte Madrid hålla ihop det med både Isco och James framför Casemiro stundtals, men visst kändes laget lite väl offensivt balanserat.

Det är tur för Real Madrid att laget knappast är ensamt om att ha klivit på en mina under säsongsinledningen. Det skiljer tre poäng mellan ettan och sexan i La Liga-toppen just nu.

***

Luuk de Jong har gjort mål för Sevilla.

Ja, det har hänt.

***

Apropå målskyttar. Sjukt imponerade av Ángel Rodríguez i Getafe. Bara startat tre matcher totalt under säsongen (varav två i Europa League). Resten inhopp.

Står på sju mål. Mål i snitt var 68:e minut.

***

Ska vi fortsätta hylla målskyttar är det svårt att inte nämna Loren Morón. Leder trots allt skytteligan just nu.

Ny balja men räckte inte till poäng för Betis uppe i San Sebastián. Det var aldrig ens nära poäng faktiskt.

ANNONS

Efter två raka torsk ryckte Real Sociedad upp sig och med den fantastiska trion på det offensiva mittfältet – Portu, Martin Ødegaard & Mikel Oyarzabal – och en enastående Mikel Merino som bara står och fördelar bollar där bakom var det aldrig något snack.

Tabellfyra just nu, Real Sociedad. Knappast ett lag som tänker be om ursäkt eller titta bakom sig i tabellen heller.

Publicerad 2019-10-21 15:05

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto