Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Investerade för Europa – nu är Betis på nedflyttningsplats

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Real Betis tappade förvisso nyckelspelare som Giovani Lo Celso, Pau López & Junior Firpo inför säsongen, men har likväl investerat stora pengar i spelartruppen. Kalenderåret 2019 har över 100 miljoner euro spenderats för att stärka truppen.

Målsättningen är tydlig. Etablera sig som ett topplag i La Liga och ta sig ut i Europa.

Vicepresidenten José Miguel López Catalán pratade med pressen häromveckan och underströk vikten att nå klubbens målsättning, att han tycker truppen är bättre den här säsongen än föregående och menar att Nabil Fekir är synomlisk eftersom det är “en värvning Betis inte kunde göra för några år sedan och en uppgradering jämfört med Giovani Lo Celso”.

ANNONS

Jag håller med Catalán om att truppen är bättre den här säsongen. Framför allt har Loren Morón bevisat – vilket förvisso var svårt att förutspå – att han utvecklats till en pålitlig anfallare. Vid sin sida finns Borja Iglesias som gjorde en fantastisk säsong i Espanyol ifjol. I den anfallsduon finns kvalité nog för att vara ett lag i toppskiktet. Något som saknades förra säsongen.

Ändå har det gått helt åt fanders för Betis den här säsongsinledningen. Nu, efter förlusten mot Real Sociedad förra helgen, är laget på nedflyttningsplats. Det skapas för lite målchanser, finns ingen tydlighet i spelet och prestigevärvningen av Rubi till tränarbänken verkar vara en felrekrytering av stora mått.

Många hävdar att enda anledningen till att Betis – som hittills bara vunnit två av nio matcher – inte redan gjort sig av med Rubi är den ekonomiska aspekten. Att det är för dyrt att ge honom foten i det här skedet.

ANNONS

Nerifrån Andalusien rapporteras det att spelargruppen vill ha tillbaka Quique Setién och att Rubi helt tappat omklädningsrummet.

Andra alternativ? Med tanke på det fina spelarmaterial som finns framstår tidigare Valencia-tränaren Marcelino García Toral som en drömvärvning för Betis. Men förmodligen alldeles för dyr att lösa. Han är ett av få större tränarnamn som är utan jobb för tillfället.

Även Abelardo och Javi Gracia har nämnts.

Men just nu sitter Rubi kvar på sin post. Däremot lär inte ens den ekonomiska biten vara ett hinder om resultaten inte börjar gå lagets väg. Till helgen väntar nyckelmatch och ett andalusiskt möte med succénykomlingen Granada. På bortaplan dessutom. Senast Betis vann på bortagräs var när man slog Real Madrid i sista omgången i våras.

Publicerad 2019-10-25 11:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto