Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Granada med ligans yngste tränare toppar La Liga

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Tabellen haltar en aning på grund av den uppskjutna El Clásico-matchen. Men ändå. 28 oktober toppar Granada La Liga.

Nykomlingen Granada. Nederlagstippade Granada.

Det är verkligen värt att hylla. Det påminner lite om den höst Alavés gjorde förra säsongen. Ska vi se realistiskt på det här kommer inte Granada vara ett lag som utmanar i toppskiktet hela vägen över 38 omgångar. Men för ett lag vars primära målsättning är att klara sig kvar, innebär den här säsongsinledningen att det ska krävas en kollaps av högsta kaliber för att inte klara ett nytt kontrakt.

Granada har redan samlat ihop 20 poäng. Det brukas sägas att 40 är en gräns att nå för att klara kontraktet. Så var det även förra säsongen, där Girona på 37 ramlade ur och Celta & Valladolid som landade på 41 höll sig kvar. Granada är redan halvvägs. En dryg fjärdedel in på säsongen.

ANNONS

En stor skillnad gentemot Alavés höst ifjol är dock anfallsspelet. Det finns en helt annan frenesi när Granada spelar fotboll. Kombinationsspel, vassa kontringar och flera individuellt skickliga spelare där Antonio Puertas, Darwin Machís och Álvaro Vadillo alla varit bra (annars är kanske den 21-årige defensive mittfältaren Yangel Herrera spelaren att främst hålla koll på inför framtiden). Sedan finns också den defensiva grunden. Ett lag som är bra på fasta situationer, en målvakt och ett missförsvar som verkligen känns synkat.

Mycket finns så klart att tacka tränaren Diego Martínez för. Yngst i ligan med sina 38 år. Han slutade själv spela fotboll i sena tonåren och började sin tränarkarriär strax efter att han passerat 20. Sevillas sportchef Monchi ska ha betytt mycket för Martínez. Det var han som kontaktade honom och tog honom till Sevilla, där han spenderade många år som ledare i ungdomsleden och har även varit huvudtränare för klubbens reservlag Sevilla Atlético.

ANNONS

Han misslyckades att ta Osasuna till La Liga-playoff säsongen 2017/18, detta i hans första stora uppdrag som huvudtränare. Sommaren 2018 blev det Granada och det har varit en fullträff sedan starten. Diego Martínez har över 50 procent segermatcher sedan han tog över, gick raka vägen igenom La Segunda förra säsongen och har trallat vidare på samma melodi även i högstadivisionen.

Diego Martínez är nog ett namn vi ska lägga på minnet.

***

På tal om tränare. Snart lär vi få se nya i både Celta och Real Betis. Ironiskt möts de på Benito Villamarín nu i veckan.

Jag har extremt svårt att se både Fran Escribá och Rubi rädda upp det här. Det bästa, för båda klubbarna ur ett långsiktigt perspektiv, är nog banne mig att det blir ett dåligt resultat i nästkommande match. Så en förändring sker snabbare än kvickt.

ANNONS

Det hade varit fantastiskt att se Marcelino i antingen Celta eller Betis.

***

En annan nykomling som imponerat i höst är Osasuna. Vände och vann 3-1 mot Valencia (förvisso med en man mer i en timme) och har nu 30 raka hemmamatcher (!) utan förlust på El Sadar.

Sanslöst.

***

Dreglar över Óliver Torres assist till Chicharito.

Har ni missat den? Spana in!

***

Slutligen måste vi notera Alexander Isaks inhopp för Real Sociedad. I sin första aktion smällde han dit segermålet.

Kanske kan det leda till en startplats nu när det är veckoomgång och Imanol Alguacil kanske känner att rotation behövs.

Det är trots allt Levante som väntar. Låt Isak spela. Läget kunde inte bli bättre.

Publicerad 2019-10-28 17:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto