Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Inte bara bäst i världen – bäst på frisparkar också

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Valladolid gjorde en bra match. Hade Barcelona inte haft Leo Messi hade det kunnat bli en poäng eller i alla fall varit hoppfullt hela vägen över 90 minuter.

Argentinaren var direkt involverad i fyra av fem mål. Fyra individuellt makalösa prestationer. Frisparken, vändningen och skottet, lobbpassningen till Arturo Vidal och smekningen fram till Luis Suárez.

Det finns ingen annan spelare som har det registret. Som hanterar samtliga element.

Jag blev också uppmärksammad på intressant statistik när det gäller Messi och frisparkar. I de fem största ligorna sedan säsongen 2012/13 (det var väl ungefär i skarven då Messi hade gått från att sätta någon frispark här och där till att det är garanterad målchans) har argentinaren gjort 28 frisparksmål. Näst bäst? Miralem Pjanic.

Annons

Vi ska ge Pjanic att han inte får skjuta alls lika många på grund av konkurrensen (nåja, hierarkin) i Juventus. Men ändå. Det är talande statistik.

De senaste fem säsongerna har Messi ensam gjort fler frisparksmål än något annat lag har gjort. 20 mål. Juventus, med Pjanic i spetsen, är tvåa med 15.

Helt vrickat.

Juninho, ni minns kanske den gamle Lyon-figuren, ska sitta inne på ett sanslöst rekord. 76 frisparksmål under karriären. Messi är nu uppe på 50 och har således en bit kvar. Men det känns samtidigt inte helt omöjligt.

Han levererade hur som helst en av de bästa individuella insatserna jag har sett det här året. Det var en sån där kväll då jag förundrades och insåg att vi måste passa på att njuta så länge det varar.

***

Real Madrid tog ner Leganés på jorden efter lagets första seger för säsongen.

Annons

Storartade 5-0 på Bernabéu. Karim Benzema lysande. Rodrygo levererade från start. Och till och med Luka Jovic hittade in i målprotokollet.

Lite frid och fröjd i huvudstadsklubben så här mitt i veckan. Men viktigt att faktiskt få en sådan match där mycket fungerade och målskyttet lossnade ordentligt.

***

Lucas Pérez målform – och vilka mål sen! – just nu är värd att notera. En balja i fem raka matcher. Bär Alavés för tillfället.

***

Nabil Fekir räddade jobbet för Rubi.

Frågan är om det var bra ur ett långsiktigt perspektiv?

Att Betis slog Celta borde betyda att Fran Escribás dagar är räknade. Men än så länge har ingenting hänt. Radio Galega menar att det inte kommer ske det närmsta dygnet heller.

***

Real Sociedad visade klassiskt syndrom signerat en uppstickare i går. Hotar i ligatoppen, snacket i media går varmt om “Spaniens mest intressanta lag”.

Annons

Levante skulle ju bara städas undan.

Men lite rotation hos Imanol Alguacil i kombination med en enastående Levante-prestation (lite underskattning från Real Sociedad månne?) löste inte ens en poäng på hemmaplan.

José Campaña, Enis Bardhi & Nemanja Radoja väldigt fina på mittfältet. Real Sociedad och kanske framför allt kreatörerna Martin Ødegaard och Mikel Oyarzabal kom aldrig till sin rätt.

Trist för Alexander Isak att han inte satte någon av sina chanser. Ändå har han fått okej betyg så här dagen efter. Kom till chanser, skapade en del på egen hand. Studsar det rätt gör han både mål och assist.

Det kommer lossna ordentligt för Isak. Men nästa match startar Willian José.

Publicerad 2019-10-31 15:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto