Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Låt oss få uppleva den fotbollsmässiga höjd som El Clásico har potential att uppnå

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Det är dags. Äntligen är det dags.

Matchen som skulle spelats i slutet av oktober men blev uppskjuten på grund av det, milt uttryckt, spända politiska läget i Katalonien gör sig nu redo för ett nytt försök.

Det fanns inte på kartan från förbundets håll att låta El Clásico spelas i oktober när vi upplevde ett smärre inbördeskrig. Att låta Real Madrid ta sig in i Barcelona när situationen var som skarpast hade varit att placera alldeles för många människor i ett prekärt och farligt läge.

Nu hoppas vi att matchen blir av i morgon i stället, men läget i Katalonien är fortfarande spänt. Det märks överallt.

Annons

Och det kommer definitivt märkas på Camp Nou i morgon.

Framför allt är det Democrátic Tsunami, en sorts gruppering som kämpar för Kataloniens självständighet, som varit i stort fokus.

De vill placera en baner inne på Camp Nou med budskapen att den här konflikten måste lösas verbalt. “Spain sit down and talk”.

Om de inte får skylta med sitt budskap? Då ter sig hoten vara många att Democrátic Tsunami ska göra allt för att förhindra domare/spelare att ta sig till arenan för att få matchen uppskjuten igen.

Anledningarna är många till varför säkerhetspådraget kring El Clásico är större än någonsin. Real Madrid ska bo så nära arenan som möjligt, och Barcelona får inte ta sina privata bilar till samling på Camp Nou några timmar före avspark som brukligt, utan kommer också samlas upp på samma hotell. Därifrån kommer sedan båda spelarbussarna bli eskorterade samtidigt.

Annons

Haken för att undvika sabotage på vägen till arenan ska vara att ingen buss ska associeras med lagtillhörighet. Ingen hint om färg och definitivt inte klubbemblem. Därför blir det svårt för de potentiella bus mot spelarbussarna eftersom ingen vet vem eller vilka som sitter i vilken buss.

Smart drag ändå.

Många rubriker kring allt runt omkring har präglat den här matchen, men låt oss hoppas att fotbollen kan få stå i centrum när klockan slår 20:00 i morgon. Det är nämligen ett möte som kittlar mer än på länge.

Jag minns när Barcelona och Real Madrid stod på samma poäng i slutspurten av ligasäsongen 2009/10. Då var vi i omgång 31, och matchen på Santiago Bernabéu målades upp som en ren final. Barça vann den matchen och kunde slutligen defilera hem ligasegern.

Min känsla är att säsongens El Clásico-möten kommer bli väldigt avgörande. Lagen har varit jämna. Några tapp här och där, ganska höga toppar och en stigande formkurva ju närmare det nya året vi har kommit.

Annons

Möjligen kan det spegla matchbilden till en början med två lag som inte vågar satsa framåt i rädsla att blotta sig defensivt. Samtidigt vet både Barça & Madrid att en seger hade gett ett superbt utgångsläge inför våren.

Världens största klubbar, världsstjärnor på varenda position. En rivalitet som sträcker sig långt bortom fotbollens ramar – men låt oss få uppleva den sportsliga höjd som El Clásico har alla förutsättningar att uppnå.

Publicerad 2019-12-17 19:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto