Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mer mästarvibb kring Real Madrid

Pinthorp 2019-12-19 17:32

Twitter: @pinthorp

“Mer låst än vanligt” lät det på förhand. Och även om målchanser skapades i tillräcklig dos för att det skulle bli nätrassel på Camp Nou så går det inte annat än konstatera det faktum att det var mer stängt än vanligt.

Två lag som jag tror inte är alltför besvikna med lite distans. Framför allt inte Real Madrid, som vann matchen på poäng.

Jag blev väldigt imponerad av sättet som Madrid approachade matchen. Från start till mål. Modigt och djärvt med ett högt presspel som Barcelona inte alls var med på. Casemiro dominerade mittfältet. Att överbelasta vänsterkanten var ett smart drag och ur ett defensivt perspektiv hade Zinedine Zidane gjort läxan och lyckades få Leo Messi att se human ut.

ANNONS

Då blottades Barcelonas problem ganska rejält. Förvisso avsaknad av Busq & Arthur på ett mittfält, men problemen var enorma i uppbyggnadsspelet och det var stundtals mil emellan lagdelarna.

Ändå fanns tillräckligt med hundraprocentiga målchanser för att vinna matchen. Åt båda håll ska tilläggas.

Kanske var 0-0 ett rättvist ändå, men det är helt klart Real Madrid som tog sig från arenan med mersmak och blodad tand inför fortsättningen.

“Ett mästerlag”, sa kollega Marcelo under gårdagens sändning. Jag fick också den vibben. Mer färdigt som lag, ett urstarkt kollektiv där varje spelare vet vad som ska utföras på planen och har koll på sin roll.

I Barça känns det mycket mer spretigt och improviserat. När Messi inte har sin dag har laget glasklara problem.

***

MARCA delade ut högsta betyg till Casemiro & Gerard Piqué för respektive insats på Camp Nou.

ANNONS

Välförtjänt. Casemiro har excellerat den här hösten och den senaste månaden kanske varit bättre än någonsin. Tillsammans med Karim Benzema och Sergio Ramos den klart viktigaste pusselbiten i Real Madrid.

Han har hamnat i det där “icke-galacticos”-facket och får sällan tillräckligt med uppmärksamhet. Känslan är att han trivs med den rollen även utanför planen. Det är lite synonymt med hans arbetskapacitet och tillvaro på densamma. Han gör mycket i det tysta. Men jäklar så bra han gör det. I min mening El Clásicos bäste spelare.

Piqué har också en lysande höst bakom sig. Allt tydligare ledare också. Det tyckte jag märktes av i går. Det var inte Messi som manade på sina lagkamrater när Barcelona försökte hitta andrum och komma loss från Real Madrids grepp. Det var Piqué.

***

För egen del måste jag säga att det var helt enormt att få vara där, mitt i händelsernas centrum. Att uppleva pådraget och stämningen inför, under och efter matchen. Fantastiskt.

ANNONS

Det var tydligt att bevakningen och säkerheten var extraordinär. Vi bodde på samma hotell där lagen höll till före match och trots det kändes det ändå ganska lugnt även timmarna före avspark.

Med tanke på hur läget var i oktober när matchen tvingades framåt ett par månader tyckte jag det hela sköttes väldigt bra. Det kändes tryggt och ändå relativt lugnt runt arenan.

Vilken galen upplösning det kan bli på den här säsongen.

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto