Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Topplagen sämre i La Liga – men vi får en jämnare titelstrid

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Topplagen fortsätter tappa poäng i La Liga. Före uppehållet var det Real Madrid som aldrig fick hål på Athletic. Den här helgen misslyckades först Sevilla att knäcka just Athletic på hemmaplan, och i går sabbade nye Espanyol-tränaren Abelardo Barcelonas plan att fortsätta hålla poängavståndet ner till Real Madrid.

Det är en sån säsong. Topparna finns där. Inte lika ofta, förvisso, men emellanåt syns de till. Däremot är det en säsong där alla topplag tappar poäng här och där. Mer ofta än sällan jämfört med hur det brukar se ut.

Att Atlético gjort sin sämsta säsong poängmässigt sedan 2011/12 (då Gregorio Manzano fick sparken och just Diego Simeone tog över) säger en hel del eftersom Atlético ändå bara är fem poäng efter toppduon Barça & Madrid.

Annons

Topplagen är sämre. Men alla har potential att växla upp. Jag tror verkligen på en rysare hela vägen. Inget lag ger direkt sken av att mer eller mindre gå rent. Real Madrid har sett mest stabilt ut, men har inte samma spets och garanti framåt som Barcelona. Just Barcelona har alltid sin offensiva kvalité. Och Atlético, om vi ska baka in ett tredje lag, är fortsatt defensivt starkt men har en ännu mindre pålitlig offensiv än Real Madrid. Inte ens i en grad där det går att jämföra.

Men visst finns potentialen i João Félix. Han kan explodera när som helst. Och kommer Edinson Cavani in känns det sannerligen spännande.

Nu har jag oavsett vilket svårt att se Atleti utmana över 38 omgångar. Det laget visade upp mot Levante i går var krampaktigt och nervöst, milt uttryckt. Jan Oblak räddade verkligen laget i den andra halvleken.

Annons

Att toppen är jämnare och något sämre än tidigare behöver givetvis inte vara något negativt. För spänningen och dramatiken tror jag tvärtom. Dessutom känns det som lag 5-10 är bättre än tidigare. Framför allt lagen uppe i Baskien, som imponerat kanske allra mest så här långt.

2020 är igång och vi går mot ett ljuvlig vår. Tyvärr har vi knappt hunnit bli varma i kläderna innan förbundet ska testa sitt nya koncept med Supercopa de España som placerads i Saudiarabien. Men vi behöver inte gå in närmare på det. Det blir säkert trevliga matcher i alla fall.

Publicerad 2020-01-05 14:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto