Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Början på Alexander Isaks stora internationella genombrott

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

Nu släpper det väl helt för Alexander Isak?

Sex mål på åtta senaste matcherna. Och då har han inte startat alla och bara lirat 90 ett par av fighterna. Formen och målsnittet talar sitt tydliga här. Isak har tagit fasta på sin chans och ännu mer tagit sig närmare en cementerad startplats när Willian José gör allt i sin makt för att ta exit-dörren från klubben.

Det var kul att se Isak spela fotboll i går. Hade en något kämpigare första halvlek mot Mallorca där han inte fick mycket att jobba med, men en fin aktion precis i slutskedet lovade mer. Sedan small det direkt i andra. Och resterande del av matchen (tills han blev utbytt, förmodligen för att få lite vila inför veckans cupmöte med Osasuna) var han suverän.

Annons

Dribblingsturen nere vid kortlinjen var sådant publikfrieri som kommer sitta i länge.

Nu har han tagit sig in på den stora scenen för att stanna. Jag kan inte annat än att hålla med den baskiska pressen om att Isak kan vara vinterns stora nyförvärv för Real Sociedad.

***

Symboliskt att Nacho Fernández, som mest varit skadad men knappt fått spela när han varit tillgänglig heller, stångar in segermålet för Madrid på José Zorilla.

Det må tyckas uttjatat, men visst var det så träffsäkert ett sådant mål som kan bli avgörande i en titelstrid?

Tuff match, inte mängder av chanser, men storlaget finner en väg att vinna ändå.

Liten fördel Real Madrid just nu.

***

Aj, vad jag lider med Chimy Ávila.

En av mina stora favoriter i ligan drog korsbandet i Osasunas fredagsmatch. Usel tajming då många klubbar stod uppradade för argentinarens underskrift.

Annons

Kanske var det här en vinstlott för Osasuna i det längre perspektivet. Men ett otroligt tapp för laget och för ligan resterande del av säsongen.

***

Man är ju svag för solskenshistorier.

Som när 19-årige Fernando Niño (niño betyder pojke på spanska) hoppar in i sin ligadebut för Villarreal och avgör i matchminut 89 genom att smälla upp bollen i nättaket.

Villarreals akademi levererar igen.

***

Luuk de Jong har verkligen vaknat nu. Sett jättebra ut senaste månaden.

***

Hur kan Rodrigo Moreno vara ett så hett alternativ? Många klubbar som varit efter honom de senaste åren.

I min värld är han en spelare som kan hjälpa Valencia till en cuptitel, men aldrig mer än så.

Nu är han ju förvisso inte tänkt att lyfta Barcelona till några nya höjder utan snarare fylla en trupplats där det finns brister i anfallsledet. Men ändå. Det borde finnas billigare alternativ.

Annons

Valencia borde tacka och ta emot om det cashas in rejält för Rodrigo. Även om det är en viktig spelare kommer det aldrig byggas ett lag som utmanar om de stora titlarna med Rodrigo som viktig pelare.

Publicerad 2020-01-27 15:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto