Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

La Liga suspenderad minst två veckor – det fanns inget annat sätt

Pinthorp

Det finns en del av skaran som vill ha fotboll även om det spelas utan publik.

Gårdagens två Champions League-matcher blev ett typexempel på kontrasten. Fotboll utan publik är inte den fotboll vi lärt oss att tycka om. Publiken behövs, oavsett om det är Champions League eller ligalunk i de lägre divisionerna. Det är hela kärnan till varför den här sporten är så gigantisk och engagerande.

Men framför allt behöver vi hälsan. Att låta fotbollsmatcher spelas utan publik med rådande läge i Europa är som att blunda för verkligheten.

Nu är La Liga framflyttad två veckor. Till att börja med. Det fanns inget annat sätt att hantera den här situationen på. Det var det enda rätta att göra.

Annons

Ordet “suspención” har figurerat, mer synonymt med upphävd kanske, men förhoppningen är att ligasäsongen kommer återupptas. Men det är långt ifrån säkert. Hela Real Madrid har satts i karantän i 15 dagar efter att en spelare i klubbens basketlag – fotbollslaget delar faciliteter med basketlaget – testats positivt för coronaviruset.

Vad som händer om ligan återupptas i april? Tja, det finns få speldatum att få ihop den klump av matcher som återstår rent logistiskt. Antingen så kancelleras säsongen helt, antingen så utses en mästare och nedflyttningslag efter rådande tabelläge, eller så finns ett tredje alternativ att ett form av slutspel avgör det hela.

Föga förvånande röstade de katalanska tidningarnas läsare JA på frågan “ska ligan kancelleras och bestå likt tabelläget som existerar i nuläget”. Barcelona leder ju som bekant La Liga.

Annons

Men allt det där känns väldigt sekundärt just nu. Det är onödigt att ens spekulera. Livet måste gå i första hand, fotbollen och allt annat får vi handskas med därefter.

Om Liverpool-Atlético blev det sista vi fick se på den stora fotbollsscenen på ett tag har vi i alla fall en extraordinär kväll att minnas. En kväll som går in i Atléticos böcker för evigt.

Ta hand om varandra.

Publicerad 2020-03-12 13:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto