Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Braithwaite kan bli en nyckel för Barcelona

Pinthorp

Twitter: @pinthorp

En av modern tids mest hatade värvningar. Kan man inte beskriva Martin Braithwaites övergång till Barcelona på det sättet?

Inget personligt riktat mot dansken, utan givetvis sättet det kunde genomföras på utanför ett transferfönster. Men någon ska bära hundhuvudet och mycket blev riktat mot Braithwaite.

Att han är en relativt okänd spelare för den stora fotbollspubliken gjorde det inte enklare för honom. Men skrattar som skrattar sist. Jag är helt övertygad om att Barcelona gjort ett fynd i Braithwaite. Han var ett klart bättre alternativ än Ángel Rodríguez (Getafe) och Lucas Pérez (Alavés). Det han redan hunnit visa upp på fyra framträdanden bådar gott inför framtiden. Att han dessutom levererade en fullgod insats som ytterforward mot Mallorca öppnar ännu fler dörrar för Quique Setién att använda dansken flitigt under säsongsavslutningen.

Annons

Jag säger det nu, medan alla fortfarande skrattar åt Braithwaite. Han kommer bli en nyckel som truppspelare om Barça ska lyfta en titel i slutet av juli.

Och ärligt talat. Antoine Griezmann – som väl kostade 1,3 miljarder – får på allvar passa sig. Någon flåsar honom i nacken.

***

Kul att se Eden Hazard spela fotboll igen. Det var mest det jag tog med mig från matchen på Alfredo Di Stéfano-stadion.

Det hade varit märkligt att se Real Madrid lira inför ett tomt Santiago Bernabéu också. Men de virtuella fansen, eller vad vi ska kalla det, samt det pålagda arena-ljudet tillhör verkligen någonting. Och skillnaden att lira ute på träningsanläggningen blir enorm. Det känns ytterst märkligt.

Samtidigt helt förståeligt att Real Madrid, precis som Levante, passar på att renovera arenan. Det kommer inget bättre tillfälle.

Annons

***

Väldigt fin gest av Diego Costa att dedikera sitt mål mot Athletic till Virginia Torrecilla, spelare i Atlético Femenia, som i maj genomgick ett lyckat ingrepp och opererade bort en hjärntumör.

Sådant värmer.

***

Blir det mer Valencia att göra 1-0 med minuten kvar av ordinarie speltid för att sedan bjuda på en straffspark i sista tilläggsminuten?

Å andra sidan är det kanske mer Mouctar Diakhaby som enskilt bör klandras. Han orsakade först frispark 35 meter från mål, en frispark som ledde till att bollen slogs in i straffområdet där Diakhaby satte kronan på fiaskoverket genom att riva ned en motståndare.

Straffspark och 1-1.

***

Real Sociedad var en stor besvikelse i går. Samtidigt som Osasuna imponerade och verkligen var poängen värd.

Att Alexander Isak däremot startade på bänken ser jag som ett tecken att han har lite uppförsbacke igen. Det är nog 50/50 mellan honom och Willian José. Ska Isak fixa en startplats mot Real Madrid nästa helg kommer det krävas en riktigt stark prestation mot Alavés i veckan.

Annons

***

Sevilla blev omgångens stora Europa-vinnare. Espanyol blev omgångens stora vinnare i bottenskiktet.

Bara tre poäng upp till säker mark nu. Och då är Raúl de Tomás inte ens i full form än.

Visst löser Espanyol det här på ett eller annat sätt i slutändan.

 

Publicerad 2020-06-15 11:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto