POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Dags att José Campaña återvänder hem till Sevilla

Twitter: @pinthorp

Han har synts till på Ramón Sánchez Pizjuán under säsongen. Med brett leende och Sevillas sportchef Monchi som sällskap. Det klart att ryktena intensifieras och placerar José Campaña i sin moderklubb från och med nästa säsong.

Och efter insatsen mot just Sevilla häromdagen känns det bara ännu mer uppenbart att Campaña är mittfältaren som ska efterträda Éver Banega, som lämnar La Liga efter säsongen och ska hova in de sista stålarna efter en lång och fin karriär.

Campaña har hunnit falla 27 år. Knappast purfärsk längre, men samtidigt i en bra ålder. Han har utvecklats till en etablerad mittfältare i Levante de senaste åren, men tagit ännu ett kliv den här säsongen. Framför allt håller han en betydligt högre lägstanivå och presterar ofta bra mot topplagen. Han är en av de som slår flest passningar som resulterar i målchanser den här säsongen, och hans förmåga att röra sig och hitta ytor för sig själv är en otrolig egenskap.

Det José Campaña visat den här säsongen, både i sin mer naturliga roll centralt på mittfältet men också som “interior”, där han utgår från kanten, tycker jag är bevis nog på att han är redo för en större utmaning.

Och garven med Monchi borde ge en hint vad som är på gång. Campaña föddes i Sevilla och spenderade 13 år i klubben, innan han först lämnade för Crystal Palace 2013. Det har varit en ganska krokig väg. En kort sväng på lån till Nürnberg, följt av en märklig övergång till Sampdoria där han inte spelade alls. 2015 vände det när han var utlånad till Alcorcón, och året efter värvade Levante honom permanent.

Campaña har varit en nyckelspelare sedan dess och närmar sig 150 matcher för klubben. Han kommer hinna nå den milstolpen. Sedan är det dags att röra på sig.

Om inte Sevilla rycker i honom vore det oerhört märkligt. Lokalpatriotismen och en inte alltför hög prislapp klingar väldigt bra med Sevilla.

***

Det blev inget spel i går för Luka Romero – Mallorcas talangfulle argentinare.

Varför det är anmärkningsvärt att han inte spelade? Jo, han är bara 15 år och 211 dagar. Vid spel skulle han blivit La Ligas yngste spelare genom alla tider. Ett rekord som sträcker sig så långt tillbaka som till 1930-talet.

Med utökad matchtrupp finns ändå möjligheten att Romero får några minuter de närmaste veckorna och blir historisk ändå.

***

En annan ung spelare som fått speltid och därtill imponerat är Ansu Fati.

17-åringen har haft lite skadebesvär den senaste tiden, men fick ändå starta gårdagens match för Barcelona hemma mot Leganés.

I en ganska sömnig tillställning var Ansu behållningen. Bjöd på en del fina individuella aktioner i den första halvleken och var framför allt klinisk när han sköt in 1-0. Hans femte ligamål för säsongen. Ganska galet.

***

Ingen rast, ingen ro i La Liga. Och jag gillar hur matcherna och omgångarna bara avlöser varandra. Det gäller att hänga med.

Tre nya matcher i kväll. Bland annat ångestdrabbningen Valladolid-Celta, följt av Osasuna-Atlético Madrid.

Diego Simeones Atleti har inte vunnit på bortaplan under hela 2020, och gör sin poängmässigt klart sämsta säsong sedan “El Cholo” tog över 2011.

Ändå håller jag Atlético som favorit att lösa en av Champions League-platserna. Men det handlar mer om att konkurrenterna faller på eget grepp.

Publicerad 2020-06-17 kl 15:59

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto